Binnen 2 weken een huurwoning in Utrecht

Huurwoningen-in-Utrecht

Ben je met spoed op zoek naar een huurwoning in Utrecht? Het lijkt misschien wel onmogelijk, maar het kan echt. Vrije sector woningen hebben geen wachtlijst, maar wel veel concurrentie. Indien je met een goed plan begint, kun je binnen 2 weken of minder een woning huren. Lees hier hoe je te werk moet gaan om binnen 2 weken een huurwoning in Utrecht te krijgen.

Tip 1: Realistische eisen en wensen

We hebben allemaal onze eisen en nog veel meer wensen. Maar alleen de absolute must haves zijn belangrijk. Natuurlijk is er ook plek voor de “nice to haves”, maar dan heb je meestal wel wat langer de tijd nodig om de juiste woning te vinden. Je kunt ze natuurlijk ook later nog aan je zoekcriteria toevoegen wanneer je ziet dat er binnen jouw budget genoeg aanbod is. Budget is natuurlijk belangrijk. Maar hetzelfde budget kan je totaal verschillende woningen opleveren afhankelijk van de buurt waar je in wilt wonen. Dus zorg dat je weet welke buurten passen bij je budget en woonwensen. Klik hier voor een overzicht van de prijzen per buurt. Een woning met 2 slaapkamers in de binnenstad of Noord-Oost zul je niet snel meer vinden onder de € 1000,- maar misschien in Leidsche Rijn nog wel.

Tip 2: Weet waar het aanbod is

Het aanbod van woningen wordt via meerdere websites op de markt gebracht. Wanneer jij een lijstje hebt van deze website, dan kun je veel gerichter te werk gaan. Zorg er wel voor dat je niet de fout maakt om alleen maar op Pararius en Funda te zoeken. Die hebben aardig wat aanbod, maar lang niet alles. Zoek ook op kleinere websites zoals bijvoorbeeld Nederwoon of VGWhousing. RentSlam zoekt op alle betrouwbare websites en dat doen we 24/7. Hierdoor vinden wij meer woningen dan welke andere dienst dan ook. Pas in je zoektocht ook op voor nep-sites. Er zijn er een boel die hele mooie woningen hebben voor een fantastische prijs, maar die sites zijn niet te vertrouwen.

Tip 3: Zoek 10 keer per dag

Het klinkt misschien overdreven, maar dat is het niet. Er zijn zo veel mensen op zoek naar diezelfde woning als jij, dat je echt als een van de eerste moet reageren op elke woning wil je een kans maken. Met 2 keer per dag zoeken lukt het je niet, je vindt de woningen dan bijna altijd te laat en dan hebben zich al tientallen mensen voor die woning aangemeld. Nieuwe woningen worden de gehele dag door online gezet, dus check de websites zo vaak als je maar kunt.

10x per dag alle websites checken, pff…
Dat wil toch niemand?

Nee, en ik ook niet!

Tip 4: Neem een weekje vrij

Het is heel veel werk om al die woningen op tijd te vinden. En je moet ook nog meerdere woningen bezichtiging voordat je er eindelijk een kunt huren. Maar die bezichtigingen die kunnen bijna altijd alleen maar tijdens kantoortijden. Makelaars komen niet graag s’avonds of in het weekend naar een woning toe. Dus neem een weekje vrij om zoveel mogelijk te reageren op woningen en zo veel mogelijk bezichtigingen te doen. Wij horen van klanten dat ze vaak tijdens het bezichtigen van een woning de volgende bezichtigingen al inplannen. Op die manier hebben ze binnen een paar dagen een woning gehuurd.

Tip 5: Wijzig je zoekinstellingen

Vind je na een week zoeken nog steeds niet genoeg passende woningen, verander je criteria dan. Zoek in meer of andere buurten, verhoog je budget en stap af van het minimale aantal m2.Pas de veranderingen ook toe op alle e-mail alerts die je ingesteld hebt.

Sneller een huurwoning in Utrecht vinden

Om heel eerlijk te zijn, werden wij langzaam gek van alle stappen die we moesten doorlopen om een huurwoning te vinden. Daarom zijn we RentSlam begonnen. Onze service stuurt je telkens een e-mail op het moment dat er een huis online verschijnt dat voldoet aan jouw eisen. We werken alleen met betrouwbare bronnen, dus je hoeft je geen zorgen te maken over oplichters. En het scheelt ongelooflijk veel tijd, want je hoeft niet langer handmatig al je bronnen tien keer per dag te checken. Je kunt de dienst al gebruiken vanaf € 29,00.

inschrijven