Best time to find apartments for rent

In de winter vind je makkelijker een huis dan in de zomer

De hoge huurprijzen zijn een gegeven in de grote steden. Af en toe zijn er trucjes om het vinden van een huurwoning makkelijker te maken. Onze nieuwste ontdekking: in de winter heb je minder concurrentie als je op zoek bent naar een huurwoning in Amsterdam, huurwoningen in Rotterdam, of bij het woning huren in Den Haag of bij het woning huren in Utrecht. Want Nederlanders zijn geen fans van verhuizen in de winter.

Minder mensen reageren op huurhuizen

Ergens is het zo logisch dat we niet graag onze spullen in dozen en auto’s laden als het buiten koud en nat is. Het veroorzaakt een modderspoor in je nieuwe hal, en je vrienden vinden zeulen in de regen een stuk minder leuk. Daarnaast is iedereen in december druk met cadeaus, boodschappenlijstjes en versieren, nog een reden om het zoeken van een nieuwe huurwoning uit te stellen.

Vind je nieuwe huurwoning in de winter

Wie wel bereid is om in de maanden november, december en januari te verhuizen heeft een grotere kans om dat te gekke huis in een van de grote steden te vinden, omdat er minder mensen reageren op de woningen die beschikbaar zijn. Dus plak die hal af met afdekzeil, trek snowboots aan, vul thermoskannen met warme chocolademelk voor je verhuisvrienden en ga er voor.

Het liefst verhuizen we in de lente

Ook interessant, het liefst verhuizen we in Nederland in de lente, vooral mei is populair. Met een biertje in ons hand en een simpel shirtje aan een beetje spullen omhoog takelen, heeft iets idyllisch. En de foto’s van de huizen waarop we reageren in dit seizoen zijn fantastisch, waardoor onze fantasie op hol slaat en we niet kunnen wachten om te barbecueën op ons nieuwe balkon. Toch handig om te weten voordat je je laat overhalen in de lente van 2017. Verder spelen kinderen ook nog een rol bij de keuze voor mei. Ouders verhuizen het liefst voor het begin van een nieuw schooljaar.

Hoe kan RentSlam helpen?

Huizen in Amsterdam zijn niet goedkoop en zeker gewild. Datzelfde geld voor Utrecht, en in iets mindere mate ook voor Rotterdam en Den Haag. Om heel eerlijk te zijn, werden wij langzaam gek van alle stappen die we moesten doorlopen om een huurwoning te vinden in Amsterdam. Daarom zijn we RentSlam begonnen. Onze service stuurt je telkens een e-mail op het moment dat er een huis online verschijnt dat voldoet aan jouw eisen. We werken alleen met betrouwbare bronnen, dus je hoeft je geen zorgen te maken over oplichters. En het scheelt ongelooflijk veel tijd, want tien keer per dag bronnen checken is niet langer nodig. Gewoon voor gaan dus.

Inschrijven