nieuwe huurwoning

Verhuizen naar een nieuwe huurwoning

Een nieuwe huurwoning gevonden, wat nu?

Wat goed, gefeliciteerd met je nieuwe huurwoning. Spannende tijden komen eraan, maar de verhuizing is wel een stressvolle periode. Je moet aan zo veel dingen denken en tig dingen regelen. Als je maar niks vergeet…

Inpakken

Goed inpakken lijkt onzinnig, maar het helpecht, meer dan je denkt. Zorg dat je goede dozen hebt, die niet makkelijk scheuren. En héél belangrijk, schrijf op elke doos wat erin zit, zodat je een doos met breekbare spullen niet te hard neerploft. Ook handig voor wanneer je gaat uitpakken. Je kunt alle dozen alvast in de juiste kamer neerzetten. Niets irritanter dan een doos met kopjes uitpakken in je slaapkamer terwijl die beneden in de keukenkastjes moeten staan.

Schoonmaak

Je maakt je woning natuurlijk regelmatig schoon, dat is normaal en wel zo hygiënisch. Maar wanneer je gaat verhuizen moet je de huurwoning waar je uit vertrekt spik en span achterlaten. Doe je dit niet, dan zal de verhuurder een vaak “veel te dure” professionele schoonmaakploeg inhuren en een groot gedeelte van je borg inhouden. Erg zonde,maar er is een alternatief. Ben je te druk met de verhuizing om zelf de schoonmaak te doen, dan kun je ook zelf de schoonmaak uitbesteden, tegen normale tarieven dan wel. Kijk eens bij Helpling om je schoonmaak bij vertrek uit te besteden. En natuurlijk kun je ze ook gebruiken om je huis wekelijks schoon te laten maken. Wel zo handig als je een drukke baan hebt. Via deze link krijg je niet alleen een goed tarief, maar ook nog eens korting.

Schoonmaken

Eerste dag in je nieuwe huurwoning.

Eenmaal in je nieuwe woning pak dan eerst de dozen uit die je dezelfde dag nog nodig hebt. Ook dit klink overbodig, maar vaak lukt het uitpakken niet allemaal op dezelfde dag, zeker niet als het de dag van de verhuizing is. Dus je zult vast in slaap vallen voordat alles uitgepakt is. Dus denk aan de lakens voor je bed, bestek voor in de keuken, en zorg voor toiletpapier…

Tot slot

Tegenwoordig verhuist je post van de overheid automatisch mee zodra je je inschrijft op het nieuwe adres. Maar het is desondanks toch goed om een lijstje te maken van alle abonnementen die je hebt. Stuur je adreswijziging door. En niet te vergeten, vertel het aan je familie en vrienden.

Heel veel succes met de verhuizing.