Amsterdam huurhuizen

Met die drukte nog in het centrum van Amsterdam wonen?

Zodra je een huurhuis zoekt, maakt de buurt waarin dat huis staat een hoop uit. Logisch dus dat het centrum in Amsterdam op veel wensenlijstjes terugkomt. Alleen is dat nog wel zo logisch? Uit onderzoek van de gemeente Amsterdam naar de leefbaarheid in de stad blijkt dat de populariteit daalt.

In het centrum wonen?

Ja, dat wil ik

In 2017 gaven bewoners van het centrum gemiddeld een 6.6 voor de verwachte ontwikkeling van hun buurt tegenover een 7.0 in 2019. Overlast van groepen wordt het meest ervaren in dit stadsdeel. De wijken Burgwallen Oude Zijde en Burgwallen Nieuwe Zijde krijgen hiervoor de laagste cijfers, namelijk een 4,1 en een 4,6. Volgens de gemeente wordt hieruit de ‘druk op de binnenstad’ zichtbaar. Niet zo gek ook als je weet dat er inmiddels elke dag zo’n 1.9 miljoen mensen rondlopen.

In algemene zin zijn buurtbewoners van het centrum trouwens nu wel positief en geven ze hun woonomgeving in 2020 een 7.5. Alleen stadsdeel Zuid krijgt een hogere beoordeling, namelijk een 8,5.

Toch geen zin in al die drukte? Wijken die de minste overlast ervaren zijn Driemond (Zuidoost), Zeeburgereiland/Nieuwe Diep (Oost) en Elzenhagen (Noord), Buitenveldert-West en Zuidas/Prinses Irenebuurt (Zuid). Weet je dat ook weer.

Hoe kan RentSlam helpen?

Kies de buurten die bij je passen en maak een profiel aan. Onze service stuurt je telkens een e-mail op het moment dat er een huis online verschijnt dat voldoet aan jouw eisen. We werken alleen met betrouwbare bronnen, dus je hoeft je geen zorgen te maken over oplichters. En het scheelt ongelooflijk veel tijd, want tien keer per dag bronnen checken is niet langer nodig. Laat ons je zoektocht versimpelen.

Inschrijven