header image

Op de juiste manier zoeken

Ik kan geen balkon of tuin vinden bij de instellingen?

Je bent niet blind, die optie is nog niet beschikbaar … Vaak staan deze gegevens niet duidelijk vermeld, dus het is moeilijk voor ons om ze te vinden en met je te delen, maar ik beloof je dat we eraan werken.

Ik wil een woning waar huisdieren zijn toegestaan, hoe zoek ik dat?

Filters voor huisdieren zijn overbodig. Nergens in de wet staat dat je een huurder mag verbieden om een huisdier mee te nemen. Dus ook al heeft de verhuurder geen zin in jouw lieve hond, hij kan het je niet verbieden. De enige uitzondering is wanneer het in statuten van de Vereniging Van Eigenaren vermeld staat. Daar kun je dus nog even naar vragen voor de zekerheid. Uiteraard is het heel anders wanneer je huisdier ontzettend veel overlast veroorzaakt voor de buren, dan kan het zijn dat je na een lang juridisch proces alsnog met je huisdier de woning moet verlaten.

Alle woningen die ik toegestuurd krijg hebben hoge inkomenseis?

Ja, dat is echt K. Maar geef niet op, want dat is zeker niet bij alle woningen het geval. Woningcorporaties vragen vaak dat 3x de huurprijs als bruto salaris. Bij particuliere verhuurders of een makelaar is het meestal flexibeler. Helaas hebben we hier geen controle over en we vinden het net zo stom als jij dat vindt.

Sociale huurwoningen, vindt RentSlam die ook?

Nee. Daarvoor moet je bij Woningnet Amsterdam of Woonnet Rotterdam etc. zijn, niet bij RentSlam. Houd er echter rekening mee dat de gemiddelde wachttijd voor een sociale huurwoning langer dan 10 jaar is in de grote steden, dus je kunt net zo goed zoeken naar een tijdmachine.

Kan ik in meerdere steden zoeken of met meerdere slaapkamer/prijs combinaties?

Ja, je kunt tot 4 verschillende zoekopdrachten tegelijk aanmaken met 1 account. Dus je kunt bijvoorbeeld in 4 steden tegelijk zoeken, or meerdere slaapkamer en prijscombinaties instellen of zelfs een mix van beiden.

Ik wil geen woningen ontvangen die ik niet kan betalen, help!

Logisch! We hebben naar jullie feedback geluisterd en een BETA filter ontwikkeld voor inkomenseisen. Als deze duidelijk aangegeven staat in een advertentie sturen we je de woning alsnog, maar wel met een melding dat het inkomen niet matcht, zo hoef je er niet voor niks op te reageren. Uiteindelijk zullen we ook de optie beschikbaar maken om deze woningen helemaal niet meer te ontvangen.