header image

Hoe reageer ik op een huurwoning

RentSlam heeft mij huurwoningen toegestuurd, wat nu?

Wanneer wij je huurwoningen toesturen die online zijn gekomen is het de bedoeling dat je direct bij de aanbieder reageert. Klik op de knop ‘bekijk woning’ en je gaat meteen naar de website waar de woning aangeboden wordt. Daar kun meteen een bezichtiging aanvragen of vragen stellen. Op die manier reageer je snel en direct bij de partij die de woning aanbiedt.

Ik heb bezichtigingen aangevraagd maar krijg geen reactie, wat doe ik fout?!

Waarschijnlijk doe je het helemaal goed! Maar er zijn een paar dingen waar je wel op kunt letten.
1- Reageer je wel echt snel genoeg? Zet anders je “push notificaties” aan voor je email, dan kun je nog sneller reageren.
2- Schrijf je wel de juiste dingen wanneer je om een bezichtiging vraagt? Minder is vaak beter. Als je hier hulp bij nodig hebt, laat het ons dan weten.
Doe je echt alles goed, dan komt het waarschijnlijk omdat makelaars en andere aanbieders het zo druk hebben dat ze niet meer op alle mailtjes reageren. Je kunt proberen om telefonisch contact met ze te zoeken, maar beter richt je je aandacht op het zo snel mogelijk reageren.

Wat is hét perfecte bericht om te reageren op een huurwoning?

Er is geen perfect bericht, als die er was hadden wij hem je natuurlijk graag gegeven! Een goed bericht is erg persoonlijk en afhankelijk van je situatie. Maar over het algemeen geldt, hoe korter hoe beter, en alleen informatie geven waar naar gevraagd wordt. In sommige gevallen willen de verhuurders meer weten over wie je bent, wat je doet en welke hobbies je hebt, maar dat gebeurt niet vaak, dus vermeld dat alleen wanneer er naar gevraagd word. Heb je hulp nodig bij het schrijven van een goed bericht? Laat het ons even weten, we helpen je graag.

Stadsgenoot heeft leuke woningen, maar ik ben telkens te laat. hoe kan dat?

Hoe vervelend het ook is om te horen, Stadsgenoot geeft je in ieder geval geen valse hoop! De inschrijvingen bij Stadsgenoot worden na een paar reacties direct gesloten. Om die reden zijn er veel mensen die tegen dit probleem aanlopen. Het ligt niet aan jou en niet aan ons!