header image

Een woning huren als student

Ik ben student, hoe kan ik een woning huren?

Het is erg vervelend dat sommige verhuurders niet aan studenten willen verhuren. Maar het goede nieuws is dat je met doorzettingsvermogen en een beetje inventiviteit en hulp er zeker komt. Veel studenten hebben met RentSlam al een woning gevonden. Je moet alleen iets verder gaan dan anderen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een garantsteller, delen met andere studenten, je ouders inschakelen etc.

Ik zoek een kamer in een studentenhuis, kunnen jullie mij hiermee helpen?

Hoe graag we het ook zouden willen, helaas niet. Wij vinden echt alleen zelfstandige woningen. Studio’s, appartementen, penthouses, lofts en volwaardige huizen! Wij vinden echt alles wat er te huren valt op de huizenmarkt, maar geen kamers 😞. Je kan wel een woning huren en delen met je studiegenootjes natuurlijk!

Kan ik ook een woning vinden waarmee ik huursubsidie kan aanvragen?

Nee, helaas niet. Wij vinden namelijk alleen woningen vanaf €808 per maand (de liberalisatiegrens) en om die reden kan je hier geen huursubsidie aanvragen. De woningen waarbij dat wel kan zijn namelijk bijna altijd sociale huurwoningen en die gaan bijna altijd via de ontzettend lange wachtlijsten.