Goedkoopste huurwoningen in Amsterdam – 2018

Goedkoopste huurwoningen in Amsterdam

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, nee, huurwoningen zijn niet bepaald goedkoop in Amsterdam. Daarom alweer de derde editie van deze blog, waarin we je vertellen in welke buurten de goedkoopste huurwoningen in Amsterdam staan (lees: minst dure).

In 2017 bestond de top 3 uit; Zuidoost, Nieuw-West en Noord.  We hebben de gegevens van de eerste 9 maanden van 2018 verzameld, gefilterd en geanalyseerd. We hebben hierbij alleen gegevens gebruikt van de op de markt te huur gekomen woningen in de vrije sector met een huur vanaf €711. Dus Sociale huurwoning zijn hier NIET in meegenomen. Welke buurten staan dit jaar in de top 3 Goedkoopste huurwoningen in Amsterdam?

Nr.3 Amsterdam Noord

Ook dit jaar staat Noord weer op de 3e plek. Nu met een gemiddelde m2 prijs van €19,45. Dat is een flinke stijging ten opzichte van vorig jaar. Niet echt de goedkoopste huurwoningen in Amsterdam meer, maar vergeleken met de gemiddelde m2 prijs van €29,24 in het centrum van Amsterdam, nog enigszins betaalbaar te noemen. Misschien toch maar dat pontje overwegen.

Nr.2 Amsterdam Nieuw-West

De top 3 lijkt zich te herhalen. Want Nieuw-West staat ook weer op dezelfde plek. Dit jaar met een gemiddelde m2 prijs van €17,41. Natuurlijk woon je liever in West, misschien is West leuker, of wil je simpelweg dichter bij het centrum wonen. Maar dan moet je daar echt je portemonnee voor trekken, want daar betaal je meteen een flink stuk meer, namelijk €26,29 per m2.

Nr.1 Amsterdam Zuidoost

En de winnaar is alweer Zuidoost. Precies dezelfde top 3 als vorig jaar. Dit jaar met een gemiddelde m2 prijs van €15,46. Ter vergelijking, in Oost betaal je gemiddeld € 23,64 per m2. Maar misschien is de bonus wel heel interessant… Menigeen zal het niet met ons eens zijn, maar wij vinden Zuidoost een mooie plek om te wonen. Er is veel groen, veel ruimte en het is goed bereikbaar. Ga er anders een keer een dagje wandelen, dan kun je pas echt beoordelen of je het wat vindt of niet.

BONUS: Duivendrecht

Officieel hoort Duivendrecht, net als Diemen, niet bij Amsterdam. Maar het ligt zo gunstig tussen Amsterdam Oost en Amsterdam Zuidoost in, dat we je het niet willen ontnemen. In Duivendrecht kun je nog voor gemiddeld €13,70 per m2 een woning huren. Zeker de moeite waard dus om te overwegen voor de goedkoopste huurwoningen in Amsterdam.

Hoe kan Rentslam Helpen?

Goedkope huurwoningen bestaan bijna niet meer in Amsterdam, tenzij je bereid bent om meer dan 10 jaar op een wachtlijst te staan voor een sociale huurwoning. Maar goed, om toch de meest betaalbare woningen eruit te kunnen vissen en snel genoeg te reageren om echt een kans te maken, moet je er bovenop zitten. Elke dag heel veel sites 20 keer bekijken en hopen dat je geluk hebt. Maar er is een betere manier goedkope huurwoningen te vinden. Daarom zijn we RentSlam begonnen. Onze dienst stuurt je met behulp van kunstmatige intelligentie telkens een e-mail op het moment dat er een huis online verschijnt dat voldoet aan jouw eisen. We werken alleen met betrouwbare bronnen, dus je hoeft je geen zorgen te maken over oplichters, het scheelt ongelooflijk veel tijd en je kans om het daadwerkelijk te huren is veel groter.

Wil jij ook een goedkope huurwoning in Amsterdam?

Ja, dat wil ik!