f.a.q.

v: ik heb de website aandachtig gelezen maar ik snap nog steeds niet wat jullie doen?

A: Door elke 60 seconden alle betrouwbare websites te scannen voor nieuwe huurwoningen hoef jij niet langer uren per dag online te zoeken. Je hoeft alleen nog maar je e-mail te checken. En je omdat we dat zo vaak doen, hoef je dus nooit meer te laat te zijn met reageren. Daarbij komt ook nog dat je ons geen commissie hoeft te betalen.

v: Waar kan ik RentSlam gebruiken? Ik bedoel, in welke steden werkt jullie dienst?

A: RentSlam werkt in heel Nederland. Dus je kunt je met een gerust hart inschrijven. Maar niet elke stad heeft veel woningen te huur staan, dus als je naar een plek verhuisd waar de meeste mensen nog nooit van gehoord hebben, laat het ons dan weten. Dan kunnen wij extra ons best doen om alle woningen voor je te vinden.

v: kan ik in meerdere steden tegelijk zoeken of meerdere slaapkamer/prijs combinaties opgeven?

A: Ja, je kunt tot 4 verschillende zoekopdrachten tegelijk aanmaken met 1 account. Dus je kunt bijvoorbeeld in 4 steden tegelijk zoeken, or meerdere slaapkamer en prijscombinaties instellen of zelfs een mix van beiden.

v: ik ben nieuw in de stad en heb nog geen goed beeld van wat realistische verwachtingen zijn als het gaat om budget v.s. voorkeuren.

A: Bedankt voor het vragen, hopelijk kunnen we daar wat meer duidelijkheid over geven. Op ons blog staat veel informatie over de gemiddelde prijs per vierkante meter in de steden die we doen. Maar let op, dit zijn gemiddelden, soms heb je geluk en vind je een koopje, maar soms moet je geduld hebben en realistisch zijn. We hebben per stad de gemiddelde huurprijzen beschikbaar:
Amsterdam
Rotterdam
Den Haag
Utrecht

v: jullie schreven dat als ik RentSlam gebruik, ik geen commissie hoef te betalen, maar ik moest toch commissie betalen aan de makelaar, dat is teleurstellend?

A: Ugh, dit ergert ons ook erg. Wanneer je een makelaar in dienst neemt om een woning voor je te zoeken, dan verricht die makelaar heel veel werk voor je. Zij hebben dan uiteraard het recht om je daar commissie voor in rekening te brengen, logisch toch? Maar indien je een woning vindt zonder een zoekopdracht bij een makelaar, dan hoef je de verhurende makelaar geen commissie te betalen. Als je het toch al betaald hebt, dan kun je je geld terugkrijgen. Lees hier meer, en laat het ons weten als je toch nog hulp nodig hebt. Hier een link naar een formulier je geld terug te vragen.

v: ik heb gereageerd op één van de fantastische appartementen die jullie voor mij hebben gevonden, maar toen kreeg ik te horen dat ze niet verhuren aan studenten. maar ik ben student, moet ik RentSlam een glitterbom sturen?

A: Het is erg vervelend dat sommige mensen en niet aan studenten willen verhuren. Helaas kunnen we anderen niet altijd laten doen wat wij willen (en dat weten we, want we proberen het altijd). Op het moment dat we Jedi mind-control-achtige vermogens ontwikkelen, laten we je het weten, mochten we dab niet te druk zijn met het overnemen van de wereld.

v: alle woningen die ik toegestuurd krijg hebben hoge inkomenseis?

A: Ja, dat is echt K. Maar geef niet op cowboy, want dat is niet bij alle woningen het geval. Woningcorporaties vragen vaak dat 3x de huurprijs als bruto salaris. Bij particuliere verhuurders of een makelaar is het meestal flexibeler. Helaas hebben we hier geen controle over en vinden we het net zo stom als jij dat vindt.

v: ga ik ook sociale huurwoningen vinden via RentSlam?

A: Nee. Daarvoor moet je bij Woningnet Amsterdam of Woonnet Rotterdam etc. zijn, niet bij RentSlam. Houd er echter rekening mee dat de gemiddelde wachttijd voor een sociale huurwoning ongeveer 10 jaar is, dus je kunt net zo goed zoeken naar een tijdmachine.

v: moet ik jullie een boze e-mail sturen omdat RentSlam mij een plaats heeft gemaild waarvan zij zeiden dat het een match was, maar alleen voor 65 plussers is, en ik pas 30 ben?

A: Het spijt ons dat we je een woning hebben gemaild waar je niet voor in aanmerking komt, onze service is niet perfect. Hoewel dit een van de weinige keren moet zijn dat 55+ beter is dan 30, raden we je aan om je te focussen op de woningen waar je wel voor in aanmerking komt, en we zijn blij dat je hier hebt gekeken voordat je een boze e-mail op ons afstuurt.

v: ik kan geen balkon of tuin vinden bij de instellingen, waar slaat dat op RentSlam?

A: Je bent niet blind, die optie is nog niet beschikbaar … Vaak staan deze gegevens niet duidelijk vermeld, dus het is moeilijk voor ons om ze te vinden en met je te delen, maar ik beloof je dat we eraan werken.

V: Ik wil een woning waar huisdieren zijn toegestaan, hoe zoek ik dat?

A: Filters voor huisdieren zijn overbodig. Nergens in de wet staat dat je een huurder mag verbieden om een huisdier mee te nemen. Dus ook al heeft de verhuurder geen zin in jouw lieve hond, hij kan het je niet verbieden. De enige uitzondering is wanneer het in statuten van de Vereniging Van Eigenaren vermeld staat. Daar kun je dus nog even naar vragen voor de zekerheid. Uiteraard is het heel anders wanneer je huisdier ontzettend veel overlast veroorzaakt voor de buren, dan kan het zijn dat je na een lang juridisch proces alsnog met je huisdier de woning moet verlaten.

heb je nog steeds vragen?

neem contact met ons op