f.a.q.

v: ik heb de website aandachtig gelezen maar ik snap nog steeds niet wat jullie doen?

A: Door elke 60 seconden alle betrouwbare websites te scannen voor nieuwe huurwoningen hoef jij niet langer uren per dag online te zoeken. Je hoeft alleen nog maar je e-mail te checken. En je omdat we dat zo vaak doen, hoef je dus nooit meer te laat te zijn met reageren. Daarbij komt ook nog dat je geen commissie hoeft te betalen aan een makelaar of tussenpersonen.

v: kan ik in meerdere steden tegelijk zoeken of meerdere slaapkamer/prijs combinaties opgeven?

A: Ja, je kunt tot 4 verschillende zoekopdrachten tegelijk aanmaken met 1 account. Dus je kunt bijvoorbeeld in 4 steden tegelijk zoeken, or meerdere slaapkamer en prijscombinaties instellen of zelfs een mix van beiden.

v: ik ben nieuw in de stad en heb nog geen goed beeld van wat realistische verwachtingen zijn als het gaat om budget v.s. voorkeuren.

A: Bedankt voor het vragen, hopelijk kunnen we daar wat meer duidelijkheid over geven. Hier is een pagina die we aanbevelen om de gemiddelde prijs per vierkante meter op te zoeken in de steden die we doen. Maar let op, dit zijn gemiddelden, soms heb je geluk en vind je een koopje, maar soms moet je geduld hebben en realistisch zijn.

v: jullie schreven dat als ik rentslam gebruik, ik geen commissie hoef te betalen, maar ik moest toch commissie betalen aan de makelaar, dat is teleurstellend?

A: Ugh, dit ergert ons ook erg. JE HOEFT DE MAKELAAR GEEN COMMISSIE TE BETALEN. Als je het toch al betaald hebt, dan kun je je geld terugkrijgen. Lees hier meer, en laat het ons weten als je toch nog hulp nodig hebt. Hier een link naar een formulier je geld terug te vragen.

v: ik heb gereageerd op één van de fantastische appartementen die jullie voor mij hebben gevonden, maar toen kreeg ik te horen dat ze niet verhuren aan studenten. maar ik ben student, moet ik rentslam een glitterbom sturen?

A: Wat stom dat sommige mensen en makelaars niet aan studenten willen verhuren, wat kinderachtig. Helaas kunnen we anderen niet altijd laten doen wat wij willen (en dat weten we, want we proberen het altijd). Op het moment dat we Jedi mind-control-achtige vermogens ontwikkelen, laten we je het weten, mochten we dab niet te druk zijn met het overnemen van de wereld.

v: alle woningen die ik toegestuurd krijg hebben hoge inkomenseis?

A: Ja, dat is echt K. Maar geef niet op cowboy, want dat is niet bij alle woningen het geval. Woningcorporaties vragen vaak dat 3x de huurprijs als bruto salaris. Bij particuliere verhuurders of een makelaar is het meestal flexibeler. Helaas hebben we hier geen controle over en vinden we het net zo stom als jij dat vindt.

v: ga ik ook sociale huurwoningen vinden via rentslam?

A: Nee. Daarvoor moet je bij Woningnet Amsterdam of Woonnet Rotterdam etc. zijn, niet bij RentSlam. Houd er echter rekening mee dat de gemiddelde wachttijd voor een sociale huurwoning ongeveer 10 jaar is, dus je kunt net zo goed zoeken naar een tijdmachine.

v: moet ik jullie een boze e-mail sturen omdat rentslam mij een plaats heeft gemaild waarvan zij zeiden dat het een match was, maar alleen voor 65 plussers is, en ik pas 30 ben?

A: Het spijt ons dat we je een woning hebben gemaild waar je niet voor in aanmerking komt, onze service is niet perfect. Hoewel dit een van de weinige keren moet zijn dat 55+ beter is dan 30, raden we je aan om je te focussen op de woningen waar je wel voor in aanmerking komt, en we zijn blij dat je hier hebt gekeken voordat je een boze e-mail op ons afstuurt.

v: ik kan geen balkon of tuin vinden bij de instellingen, wat slaat dat op rentslam?

A: Je bent niet blind, die optie is nog niet beschikbaar … Vaak staan deze gegevens niet duidelijk vermeld, dus het is moeilijk voor ons om ze te vinden en met je te delen, maar ik beloof je dat we eraan werken.

heb je nog steeds vragen?

neem contact met ons op