Makelaars, Aanhuurmakelaars en Verhuurmakelaars

Makelaars – de voordelen van Rentslam

RentSlam - ook voor makelaars

De woning inmeten, foto’s nemen, huurwaardebepaling, adverteren, bezichtigingen inplannen, contracten opstellen… Als makelaar doe je zo veel meer dan de meeste mensen zich realiseren. Wordt het wel gewaardeerd vraag je je soms af? De commissie die makelaars in rekening brengen voor al het werk dat ze verrichten wordt meestal als veel te hoog gezien en het werk dat je moet verrichten om de woning te verhuren wordt vaak onderschat.

Hoe zorg je ervoor dat je (nog) beter beoordeeld wordt, als makelaar je tarieven niet als te hoog gezien worden, en je alleen maar dat werk verricht waar je klant ook zicht op heeft? Een groot gedeelte kan natuurlijk geautomatiseerd worden, zonder moeite of kosten, waardoor je werk echt een stuk makkelijker wordt en jij je kunt concentreren op de dingen die echt meerwaarde opleveren. Lees meer over wat makelaars kosteloos kunnen doen met RentSlam.

Huurders – de voordelen van een aanhuurmakelaar

Natuurlijk kun je als huurder gewoon RentSlam gebruiken om een nieuwe woning te vinden. Je bent dan in feite je eigen aanhuurmakelaar. Je krijgt alle woningen toegestuurd zonder te zoeken, dat is wel zo fijn. Maar wat nou als je helemaal geen tijd hebt om te reageren op al die woningen, of je het misschien wel veel te spannend vindt om zonder een professional aan je zijde een huurcontract te tekenen?

Aanhuurmakelaars kunnen je helpen met meer dan je denkt. Van het uitzoeken wat voor huis en welke buurt het beste bij je past tot en met het budget en de maximale huur die je kunt betalen. Ja, je moet er natuurlijk wel voor betalen, maar je krijgt wel waar voor je geld als je met de juiste aanhuurmakelaar op pad gaat. Lees wat aanhuurmakelaars allemaal voor je kunnen doen.

Verhuurders – de voordelen van een verhuurmakelaar

Zelf je woning verhuren is eigenlijk het leukst. Je bent er veel persoonlijker bij betrokken en je leert ook de potentiële huurders kennen. Maar de waarheid is dat alle ellende pas later komt. Dus je kunt het zeker zelf doen, helemaal wanneer je RentSlam gebruikt, maar wil je zekerheid en jezelf ontzorgen, neem dan een verhuurmakelaar in dienst. Zij kennen de markt, weten alles wat ze moeten doen om jouw belangen te behartigen en eventuele toekomstige problemen te voorkomen.

Je betaalt ze dan meestal wel een maand huur aan commissie, maar verhuurmakelaars kunnen hele goede en mooie omschrijvingen van jouw woning maken, inclusief professionele foto’s. Ze nemen al het vermoeiende werk van het doen van de bezichtigingen uit handen en stellen de contracten op. Ook dat is iets wat zeker niet fout mag gaan. Lees hoe een verhuurmakelaar jouw woning voor je kan verhuren.

Makelaars – Waar kan RentSlam bij helpen

Het beroep van makelaar kent vele aspecten. Van het presenteren van de woning tot en met het opstellen van contracten. Maar niet alle taken zijn even leuk om te doen. En ook niet alles wordt even gewaardeerd door de klant. Dus als makelaar wil je echt je toegevoegde waarde laten zien. Je kunt meer tijd vrijmaken om dat te doen door de minder zichtbare werkzaamheden te automatiseren. RentSlam kan daar prima bij helpen.

Verhuren met behulp van RentSlam

Als makelaar kun je woningen verhuren via RentSlam. Maar waarom zou je dat doen? RentSlam heeft een platform waarmee je als makelaar echt voordeel hebt. Het gehele proces van verhuur kan versneld en geautomatiseerd worden zonder enige investering of technische ontwikkeling.

Wat zijn alle voordelen:

 1. GRATIS – dus je betaalt geen kosten zoals bij de meeste andere platforms
 2. SUPERSNEL – omdat RentSlam een groot bestand heeft van actief zoekende huurders
 3. BESTE huurders – De zoekers op RentSlam betalen een fee en zijn dus serieus op zoek.
 4. GROOT BESTAND – RentSlam adverteert veel waardoor we een groot bestand aan huurders hebben

Maar hoe kan je als makelaar dan je woningen op RentSlam adverteren?

Automatisch:

RentSlam kan automatisch de woningen adverteren naar de woningzoekers door jouw website te scrapen (mits je natuurlijk alle woningen op de eigen website adverteert). Je hoeft hier niets voor te doen. We gebruiken ook je content (en intellectueel eigendom) helemaal niet. We matchen het enkel met de zoekprofielen van onze zoekers en sturen ze bij een match de link naar de woning op jouw website. Zij kunnen dus meteen naar jou reageren. Wij adverteren/plaatsen de woning dan dus ook niet op onze eigen website of op andere sites.

Handmatig:

Automatisch is erg fijn, maar handmatig is ook een optie. Heb je zelf geen goede website om woningen op te plaatsen, dan kun je ze direct via RentSlam adverteren. Ze zullen dan nog steeds niet openbaar verschijnen, maar wel met al onze zoekers gematched worden. Woningzoekers kunnen dan direct via email contact opnemen om bezichtigingen in te plannen.

Aanhuren met behulp van RentSlam

Heb je al woningzoekers in je bestand maar vind je het erg lastig om een woning voor ze te vinden? Je gebruikt uiteraard je eigen netwerk om de leukste huurwoningen te vinden voor je klanten. Maar waarschijnlijk ben je ook veel tijd kwijt aan het zoeken op andere websites naar een mooie woning die perfect is voor je klant. En dan mis je alsnog een groot deel van het aanbod. Je kunt ook RentSlam gebruiken om alle woningen te vinden, dan is het een stuk makkelijker en sneller.

Door een speciaal Makelaars account op RentSlam aan te vragen kun je voor je klanten zoekopdrachten aanmaken en alle passende woningen direct ontvangen zonder te zoeken. Dit scheelt enorm veel tijd en brengt je veel meer opties dan je ooit zelf zou kunnen vinden.

Wil jij ook met RentSlam je effectiviteit en zichtbaarheid als makelaar vergroten? Neem dan contact met ons op.

Woning huren met een aanhuurmakelaar

Je bent op zoek naar een leuke huurwoning, maar het wil nog niet echt lukken. Dan ben je op de juiste plek terechtgekomen. RentSlam kan het lastigste gedeelte van de zoektocht voor je doen. Je hebt zeer veel voordelen en het gaat je zeker lukken. Lees hier hoe RentSlam werkt. Maar er zijn nog steeds een aantal dingen die je zelf moet doen, zoals reageren op woningen en het contract goed doornemen etc. Een goede aanhuurmakelaar kan je in het gehele proces ondersteunen, met of zonder gebruik van RentSlam.

Wat een aanhuurmakelaar allemaal voor je kan doen.

 1. Berekenen wat je maximaal aan huur zou kunnen betalen
 2. Inventariseren welke buurten het best passen bij je budget en je woonwensen
 3. Vinden van woningen die voldoen aan je wensen
 4. Bezichtigingen regelen en je bijstaan tijdens de bezichtiging
 5. Onderhandelen met de verhuurder indien nodig
 6. Contract doornemen en je behoeden voor fouten
 7. Etc.

De lijst is nog veel langer. Maar het is duidelijk dat je met een aanhuurmakelaar je kansen vergroot om snel een woning te huren. Dat wordt nog eens vergroot indien je het in combinatie doet met een zoekopdracht op RentSlam. Maar zijn er ook nadelen?

Kosten

Ja, voor niets gaat de zon op. Maar je moet natuurlijk wel zorgen dat je de juiste aanhuurmakelaar in dienst neemt, want ze zijn niet allemaal even goed en/of serieus. De meeste aanhuurmakelaars rekenen 8% + BTW van de jaarlijkse huur als commissie. Het komt neer op ongeveer 1 maand huur. Dat lijkt misschien veel geld, maar ze doen heel veel werk voor je, en ze zorgen ervoor dat je niet opgescheept zit met een slechte woning of een slecht contract. Dus wil je zekerheid of heb je gewoon geen tijd hebt om het allemaal zelf te regelen, dan is dat bedrag zeker de moeite waard. Wil je in contact komen met een verhuurmakelaar, neem dan contact met ons op.

Woning verhuren met een verhuurmakelaar

Je bent eigenaar van een leuke woning en die wil je graag verhuren. Op RentSlam kun je zelf je woning verhuren zonder kosten. Maar misschien heb je daar helemaal geen tijd voor of zin in, en wil je het gewon niet zelf te doen. Of misschien ben je onzeker over het gebruiken van standaardcontracten of om bezichtigingen te doen met onbekenden. In dat geval is een verhuurmakelaar je beste optie.

Wat een verhuurmakelaar voor je kan doen.

 1. Huurwaarde van de woning bepalen
 2. Presentatie maken van de woning inclusief omschrijving en foto’s
 3. Adverteren via de verschillende kanalen om huurders te vinden
 4. Huurders screenen op betrouwbaarheid
 5. Bezichtigingen plannen en uitvoeren
 6. Contracten opstellen
 7. Etc.

De lijst is nog veel langer, maar dit is wel de basis. Je geeft dus erg veel werk uit handen. Maar het neemt ook een stukje onzekerheid weg indien je een verhuurmakelaar in dienst neemt om je woning te verhuren. De kennis en expertise die zij met zich meebrengen is waardevol. Je kunt ook een verhuurmakelaar in dienst nemen in combinatie met RentSlam, mocht je gebruik willen maken van alle opties om zo snel mogelijk je woning te verhuren. wij kunnen ze zeker aan de juiste verhuurmakelaar koppelen.

Kosten

De meeste verhuurmakelaars rekenen 8% + BTW van de jaarlijkse huur als commissie. Dat is omgerekend ongeveer een maand huur. Er komt echter best wat werk bij kijken om je woning te verhuren en de kennis die verhuurmakelaars hebben van de markt is erg waardevol. Dus wil je het gewoon op de meest zekere manier doen en er zelf geen dagtaak aan hebben dan is een verhuurmakelaar zeker een goede optie als aanvulling op het gebruik van RentSlam..

Wil je meer informatie over het verhuren van je woning via RentSlam, alleen of samen met een goede verhuurmakelaar, neem dan contact met ons op.