Makelaars, Aanhuurmakelaars en Verhuurmakelaars

De woning inmeten, foto’s nemen, huurwaardebepaling, adverteren, bezichtigingen inplannen, contracten opstellen… Als makelaar doe je zo veel meer dan de meeste mensen zich realiseren. Wordt het wel gewaardeerd vraag je je soms af?

Makelaars – de voordelen van Rentslam

De commissie die makelaars in rekening brengen voor al het werk dat ze verrichten wordt meestal als veel te hoog gezien en het werk dat je moet verrichten om de woning te verhuren wordt vaak onderschat.

Hoe zorg je ervoor dat je (nog) beter beoordeeld wordt, als makelaar je tarieven niet als te hoog gezien worden, en je alleen maar dat werk verricht waar je klant ook zicht op heeft? Een groot gedeelte kan natuurlijk geautomatiseerd worden, zonder moeite of kosten, waardoor je werk echt een stuk makkelijker wordt en jij je kunt concentreren op de dingen die echt meerwaarde opleveren. Lees meer over wat makelaars kosteloos kunnen doen met RentSlam.

Huurders – de voordelen van een aanhuurmakelaar

Natuurlijk kun je als huurder gewoon RentSlam gebruiken om een nieuwe woning te vinden. Je bent dan in feite je eigen aanhuurmakelaar. Je krijgt alle woningen toegestuurd zonder te zoeken, dat is wel zo fijn. Maar wat nou als je helemaal geen tijd hebt om te reageren op al die woningen, of je het misschien wel veel te spannend vindt om zonder een professional aan je zijde een huurcontract te tekenen?

Aanhuurmakelaars kunnen je helpen met meer dan je denkt. Van het uitzoeken wat voor huis en welke buurt het beste bij je past tot en met het budget en de maximale huur die je kunt betalen. Ja, je moet er natuurlijk wel voor betalen, maar je krijgt wel waar voor je geld als je met de juiste aanhuurmakelaar op pad gaat. Lees wat aanhuurmakelaars allemaal voor je kunnen doen.

Verhuurders – de voordelen van een verhuurmakelaar

Zelf je woning verhuren is eigenlijk het leukst. Je bent er veel persoonlijker bij betrokken en je leert ook de potentiële huurders kennen. Maar de waarheid is dat alle ellende pas later komt. Dus je kunt het zeker zelf doen, helemaal wanneer je RentSlam gebruikt, maar wil je zekerheid en jezelf ontzorgen, neem dan een verhuurmakelaar in dienst. Zij kennen de markt, weten alles wat ze moeten doen om jouw belangen te behartigen en eventuele toekomstige problemen te voorkomen.

Je betaalt ze dan meestal wel een maand huur aan commissie, maar verhuurmakelaars kunnen hele goede en mooie omschrijvingen van jouw woning maken, inclusief professionele foto’s. Ze nemen al het vermoeiende werk van het doen van de bezichtigingen uit handen en stellen de contracten op. Ook dat is iets wat zeker niet fout mag gaan. Lees hoe een verhuurmakelaar jouw woning voor je kan verhuren.

Makelaars – Waar kan RentSlam bij helpen

Het beroep van makelaar kent vele aspecten. Van het presenteren van de woning tot en met het opstellen van contracten. Maar niet alle taken zijn even leuk om te doen. En ook niet alles wordt even gewaardeerd door de klant. Dus als makelaar wil je echt je toegevoegde waarde laten zien. Je kunt meer tijd vrijmaken om dat te doen door de minder zichtbare werkzaamheden te automatiseren. RentSlam kan daar prima bij helpen.

Verhuren met behulp van RentSlam

Wat zijn alle voordelen
Als makelaar kun je woningen verhuren via RentSlam. Maar waarom zou je dat doen? RentSlam heeft een platform waarmee je als makelaar echt voordeel hebt. Het gehele proces van verhuur kan versneld en geautomatiseerd worden zonder enige investering of technische ontwikkeling.
  • GRATIS – dus je betaalt geen kosten zoals bij de meeste andere platforms
  • SUPERSNEL – omdat RentSlam een groot bestand heeft van actief zoekende huurders
  • BESTE huurders – De zoekers op RentSlam betalen een fee en zijn dus serieus op zoek.
  • GROOT BESTAND – RentSlam adverteert veel waardoor we een groot bestand aan huurders hebben

Maar hoe kan je als makelaar dan je woningen op RentSlam adverteren?

Automatisch

RentSlam kan automatisch de woningen adverteren naar de woningzoekers door jouw website te scrapen (mits je natuurlijk alle woningen op de eigen website adverteert). Je hoeft hier niets voor te doen. We gebruiken ook je content (en intellectueel eigendom) helemaal niet. We matchen het enkel met de zoekprofielen van onze zoekers en sturen ze bij een match de link naar de woning op jouw website. Zij kunnen dus meteen naar jou reageren. Wij adverteren/plaatsen de woning dan dus ook niet op onze eigen website of op andere sites.

Handmatig

Automatisch is erg fijn, maar handmatig is ook een optie. Heb je zelf geen goede website om woningen op te plaatsen, dan kun je ze direct via RentSlam adverteren. Ze zullen dan nog steeds niet openbaar verschijnen, maar wel met al onze zoekers gematched worden. Woningzoekers kunnen dan direct via email contact opnemen om bezichtigingen in te plannen.

Aanhuren met behulp van RentSlam

Heb je al woningzoekers in je bestand maar vind je het erg lastig om een woning voor ze te vinden? Je gebruikt uiteraard je eigen netwerk om de leukste huurwoningen te vinden voor je klanten. Maar waarschijnlijk ben je ook veel tijd kwijt aan het zoeken op andere websites naar een mooie woning die perfect is voor je klant. En dan mis je alsnog een groot deel van het aanbod. Je kunt ook RentSlam gebruiken om alle woningen te vinden, dan is het een stuk makkelijker en sneller.

Door een speciaal Makelaars account op RentSlam aan te vragen kun je voor je klanten zoekopdrachten aanmaken en alle passende woningen direct ontvangen zonder te zoeken. Dit scheelt enorm veel tijd en brengt je veel meer opties dan je ooit zelf zou kunnen vinden.

Wil jij ook met RentSlam je effectiviteit en zichtbaarheid als makelaar vergroten? Neem dan contact met ons op.