header image

Huurwoningen in Haarlem

Ben je op zoek naar een huurwoning in Haarlem?

De gemeente Haarlem, bomvol historie, cultuur en talloze mogelijkheden om te wonen. Het is een bruisende stad gelegen in de provincie Noord-Holland. Velen zien huurwoningen in Haarlem als een goed alternatief voor de hoofdstad Amsterdam. Ondanks dat het geen universiteit heeft is de stad zeker geschikt om als student te wonen. Haarlem staat bekend om zijn rijke geschiedenis, die teruggaat tot de middeleeuwen.

Haarlem staat ook bekend om zijn vele culturele bezienswaardigheden

Een aantal bekende musea zijn het Teylers museum, museum van de geest en het Frans Hals museum. Het Teylers museum bevindt zich in de Vijfhoek, een gezellige wijk in het historisch stadscentrum van Haarlem die een vijfhoekige vorm op de plattegrond maakt. Hieronder zullen we verder ingaan op een aantal leuke buurten van Haarlem.

De stad met de perfecte ligging: centraal en vlakbij de kust

De stad Haarlem die deel uitmaakt van de randstad heeft allereerst een goede bereikbaarheid met zowel het openbaar vervoer als de auto. Ook de ligging van Haarlem aan de rivier het Spaarne en vlakbij de Noordzeekust zorgt voor prachtige landschappen. Het aangrenzende Nationaal Park Zuid-Kennemerland en de Amsterdamse Waterleidingduinen bieden volop mogelijkheden om te wandelen, fietsen en genieten van de natuur. Een stranddag is zo geregeld bij de dichtbij gelegen badplaatsen Zandvoort, IJmuiden of Bloemendaal aan zee. Waar wil jij in Haarlem wonen? Lees verder en vind jouw woonwijk voor een huurwoning in Haarlem.

Op zoek naar een huurwoning in Haarlem

De zoektocht naar huurwoningen in Haarlem kan uitdagend zijn vanwege de hoge vraag en beperkte beschikbaarheid. Veel mensen willen graag in deze populaire stad wonen, waardoor er vaak meer vraag dan aanbod is. De concurrentie is dan ook groot. Wij van RentSlam kunnen jou helpen bij het vinden van jouw nieuwe woning. Lees verder en ontdek hoe het werkt

Huren in Haarlem: welk stadsdeel past bij jou?

Haarlem, een charmante stad doordrenkt van geschiedenis, biedt veel verschillende woningtypen in diverse wijken. Van het schilderachtige oude stadscentrum tot de groene buitenwijken, elke buurt heeft zijn eigen unieke aantrekkingskracht.

Huurwoning in Haarlem in het historisch centrum

Het historische centrum van Haarlem ademt een nostalgische sfeer met zijn prachtige grachten, middeleeuwse architectuur en gezellige pleinen. De Grote Markt, met het imposante stadhuis en de indrukwekkende Sint-Bavokerk, vormt het hart van de stad. Hier wonen betekent ondergedompeld worden in kunst, cultuur en lokale ambachten.

Een uiltje (biertje) tikken bij de uiltjesbar of het eigen gebrouwen Jopen bier proeven bij de Jopenkerk kan allemaal in het historische centrum. Ook de zogeheten gouden straatjes bevinden zich in het historisch centrum van Haarlem. Deze straten staan bekend om hun charmante architectuur, lokale winkeltjes, boetiekjes, cafés en de algehele sfeer van de stad.

De karakteristieke Leidse buurt

De Leidse buurt ten westen van het oude stadscentrum vertegenwoordigt de sfeervolle wijken net buiten het centrum, met karakteristieke herenhuizen en een warme gemeenschap sfeer. Bewoners kunnen genieten van rustige straten en toch profiteren van het nabijgelegen stadscentrum van Haarlem.

De wijk heeft veel leuke winkels, maar ook culturele en sociale evenementen zoals markten, festivals en kunsttentoonstellingen. Dit draagt bij aan de dynamiek van de buurt en geeft bewoners de kans om betrokken te zijn bij de buurtbewoners. Toch liever een woning huren in Leiden?

Een gezellige mix aan cultuur en natuur

Schalkwijk is het grootste stadsgedeelte van de gemeente Haarlem. Het beslaat bijna 25% van de totale oppervlakte van Haarlem. Deze wijk staat over het algemeen bekend als een relatief betaalbare wijk om in te wonen. Er zijn verschillende redenen om voor deze buurt te kiezen.

Deze wijk weerspiegelt diversiteit met levendige markten en een gezellige mix van culturen. Hier vind je onder andere het winkelcentrum en het mooie recreatiegebied de Molenplas. Het heeft ook uitstekende verbindingen met het openbaar vervoer.?

De klassieke Kleverparkbuurt

Het Kleverparkbuurt ten noorden van de stationsbuurt staat bekend om zijn groene omgeving, prachtige architectuur, met veel historische huizen die dateren uit de late 19e en vroege 20e eeuw. Veel van deze huizen hebben karakteristieke details, zoals hoge plafonds, sierlijke gevels en grote ramen. De huurprijs ligt hier gemiddeld hoger dan in de rest van Haarlem.

Luxe huurwoningen vlakbij Haarlem

Bloemendaal, aan de rand van de stad, biedt een exclusieve levensstijl met luxe woningen en prachtige natuur binnen handbereik. Het is een landschap van weelderige landgoederen en statige villa’s in een oase van groen en elegantie.

Bewoners kunnen genieten van uitgestrekte tuinen, prachtige bossen en adembenemende duinlandschappen. De nabijheid van het strand en de duinen biedt talloze mogelijkheden voor buitenactiviteiten en ontspanning.

Even weg van de drukte in Haarlem

Overveen deelt dezelfde allure en biedt ook toegang tot een weelderige omgeving. De wijk staat bekend om zijn pittoreske straatjes, boetiekwinkels en gezellige cafés. Met historische charme vermengd met moderne voorzieningen, is Overveen een plek waar het rijke verleden hand in hand gaat met hedendaags comfort. Deze exclusieve wijken hebben niet alleen een esthetische aantrekkingskracht, maar bieden ook een gevoel van gemeenschap en privacy. Bewoners kunnen genieten van de rustige levensstijl weg van de drukte van de stad, terwijl ze toch profiteren van de nabijheid van het bruisende centrum van Haarlem.

Hoeveel kamers heb je nodig?

Voor alleenstaanden of stellen kan een studio een uitstekende keuze zijn. Een studio combineert een woon- en slaapgedeelte in één ruimte, waardoor het een efficiënte en gezellige leefruimte is. Studio’s kunnen zowel gemeubileerd als ongemeubileerd worden verhuurd, afhankelijk van jouw behoeften.

Als je meer ruimte nodig hebt of een gezin hebt, is een eengezinswoning de ideale optie. Haarlem heeft verschillende wijken met ruime huurwoningen, waar je kunt genieten van een gezinsvriendelijke omgeving en alle voorzieningen die je nodig hebt.

Hoe duur is een huurwoning in Haarlem centrum?

De huurprijzen in Haarlem variëren afhankelijk van het type woning, de locatie en de grootte. Over het algemeen liggen de huurprijzen in Haarlem hoger dan het landelijke gemiddelde. In het historische stadscentrum van Haarlem kunnen huurprijzen voor appartementen en studio’s aanzienlijk hoger zijn vanwege de vraag naar woningen in deze populaire en pittoreske omgeving. Voor een studio of klein appartement in het centrum kun je rekening houden met huurprijzen die variëren van ongeveer €800 tot €1500 of zelfs meer per maand, afhankelijk van de grootte en de kwaliteit van de woning.

Woningaanbod in de buitenwijken

Buiten het centrum, in wijken zoals de Leidsebuurt of Schalkwijk, kunnen de huurprijzen iets lager liggen. Hier kun je verwachten dat de huurprijzen voor vergelijkbare woningen variëren van ongeveer €800 tot €1200 per maand. Bij RentSlam vind je een ruim aanbod aan huurwoningen in Haarlem in alle soorten wijken. Voor meer exclusieve buurten zoals Bloemendaal en Overveen, waar luxe woningen en grotere landgoederen beschikbaar zijn, kunnen de huurprijzen aanzienlijk hoger zijn, mogelijk variërend van €1500 tot enkele duizenden euro’s per maand

Particulier of vrije sector huren in Haarlem?

Particuliere huurwoningen in Haarlem worden verhuurd door particuliere verhuurders. Deze huurwoningen zijn vaak vrije sector huurwoningen en hebben een hogere huurprijs. Huurwoningen Haarlem in de vrije sector hebben geen maximale huurprijs en zijn niet gebonden aan inkomensgrenzen. Wel word er vaak een minimum inkomen gevraagd. Ze bieden meer keuze en vrijheid, maar kunnen ook duurder zijn. Voor woningen in de vrije sector hoef je meestal niet ingeschreven te staan bij een woningcorporatie.

RentSlam biedt een oplossing voor huurwoningen Haarlem

RentSlam biedt een oplossing voor de uitdagingen van het vinden van jouw huurwoning in Haarlem. Met behulp van geavanceerde technologie en uitgebreide zoekfilters stuurt RentSlam jou direct meldingen zodra er nieuwe huurobjecten beschikbaar komen. Op die manier ben je altijd op de hoogte van nieuwe huurobjecten en krijg je een voorsprong op andere woningzoekenden.

Eindeloos scrollen voor jouw huurwoning in Haarlem verleden tijd

Je hoeft niet langer eindeloos verschillende websites af te speuren of onhandige wachtlijsten af te wachten. Ook bieden wij gepersonaliseerde opties, zodat je alleen relevante meldingen ontvangt die aansluiten bij jouw criteria. Wist je dat we jou ook een huurmakelaar kunnen aanbieden? Diegene kan je helpen bij veel meer dan je denkt! 

Van het uitzoeken van het type huurwoning in Haarlem, tot aan welke buurt het beste bij je past, tot en met het budget en de maximale huur die je kan betalen. RentSlam helpt je bij het vinden van jouw ideale huurwoning in Haarlem! Schrijf je in op ons platform, lees onze tips en voor je het weet vind je jouw nieuwe huurwoning in Haarlem!