header image

Over ons

RentSlam is ontstaan uit persoonlijke frustraties over de huurmarkt en met name over huren in Amsterdam. Later bleek dat ook overige steden zoals RotterdamDen HaagUtrecht, dezelfde problemen hebben. Onze vriend en collega Peter van den Hout ontwikkelde een tool om hem te helpen snel een huis te vinden. Het werkte geweldig, en dus werd het idee geboren om anderen te helpen. Wij (Peter de Vreede en Raul Amedey) hebben de eerste tool uitgegroeid tot een platform dat mensen echt helpt bij het vinden en aanbieden van huurwoningen. Nu helpen we elke maand succesvol honderden mensen aan huurwoningen met behulp van kunstmatige intelligentie.

Als je meer wilt weten over de huidige ontwikkelingen, op wat voor manier dan ook wil bijdragen of gewoon even op de koffie wilt komen, neem dan onderstaand contact met ons op!

Ons team

image
CEO

Peter de Vreede

Peter heeft International Management gestudeerd in Amsterdam en heeft bij verschillende multinationale bedrijven gewerkt in verkoop- en consulting rollen. Hij heeft veel tijd in het buitenland gewoond in verschillende steden voor studie en werk. Maar wat hem ertoe bracht RentSlam mede op te richten, was zijn ervaring met het helpen van mensen bij andere startups, zoals JustLanded (een website die expats helpt), waar het hem duidelijk werd dat “wonen” een van de grootste problemen was waarmee mensen geconfronteerd worden wanneer ze naar grote steden verhuizen. Dus na een omweg vond Peter uiteindelijk zijn doel; Let’s make finding a house suck less.
image
CTO

Raúl Amedey Ciria

Raúl is afgestudeerd in computerwetenschappen en heeft meer dan 15 jaar ervaring als softwareontwikkelaar. Zelf ook huurder, is hij het ermee eens, het proces is zeer slecht. In de afgelopen jaren heeft hij zich toegelegd op het leren van machine-learning, Kunstmatige Intelligentie en natural language processing. Hij is geobsedeerd met het creëren van een positieve ervaring op het gebied van het vinden van huurwoningen met behulp van kunstmatige intelligentie. Hij houdt van zwemmen, dansen en over de hele wereld reizen. Als je hem tegenkomt op de dansvloer, geef hem een high five!
image
Marketing Manager

Nico van Schooten

Nico is de jongste van het team. Zijn eerste ervaring met RentSlam was als klant. Nadat hij zijn woning gevonden had en erg onder de indruk was van de dienst, besloot hij even met RentSlam te bellen. Het telefoongesprek mondde uit in een freelance opdracht die Nico anderhalf jaar heeft uitgevoerd. Nu heeft hij zich volledig bij RentSlam aangesloten als marketeer en klantenservice medewerker. Met een achtergrond bij een marketingbedrijf binnen de huurwoning sector, was dit een perfecte match. Nico is erg sociaal, houdt van lekker eten en drinken met vrienden. Hij vindt een goed gesprek (met een lekkere kop koffie) dan ook veel fijner dan een email!