header image

Hoe vind ik een woning met RentSlam

Ik heb de website gelezen maar ik snap nog steeds niet wat jullie doen?

Wij scannen 24 uur per dag elke minuut alle betrouwbare websites op zoek naar nieuwe huurwoningen. Jij hoeft dus niet langer uren per dag online te zoeken. Je hoeft alleen nog maar je e-mail te checken. En je omdat we dat zo vaak doen, hoef je dus nooit meer te laat te zijn met reageren. Ook zoeken wij op meer dan 1.000 websites, waardoor we simpelweg veer meer woningen vinden dan jij. Daarbij komt ook nog dat je ons geen commissie hoeft te betalen.

Waar kan ik RentSlam gebruiken? In welke steden werkt jullie dienst?

RentSlam werkt in heel Nederland. Dus je kunt je met een gerust hart inschrijven. Maar niet elke stad heeft veel woningen te huur staan, dus als je naar een plek verhuisd waar de meeste mensen nog nooit van gehoord hebben, laat het ons dan weten. Dan kunnen wij extra ons best doen om ook daar alle woningen voor je te vinden.

Ik ben nieuw in de stad en weet niet wat realistische verwachtingen zijn qua budget etc.

Bedankt voor het vragen, hopelijk kunnen we daar wat meer duidelijkheid over geven. Op ons blog staat veel informatie over de gemiddelde prijs per vierkante meter in de steden die we doen. Maar let op, dit zijn gemiddelden, soms heb je geluk en vind je een koopje, maar soms moet je geduld hebben en realistisch zijn. We hebben per stad de gemiddelde huurprijzen beschikbaar:
Amsterdam
Rotterdam
Den Haag
Utrecht

Ik heb me net ingeschreven bij RentSlam maar ik zie nergens huurwoningen op de site?

Dat klopt! Het heeft geen nut om ze op de website te zetten. Huurwoningen worden zo ontzettend snel verhuurd dat je toch al te laat bent wanneer je ze vindt. Daarom zetten wij geen woningen op onze site maar hebben we een actieve dienst gemaakt waarmee je wel op tijd bent om te reageren. Wij sturen je alle nieuwe huurwoningen toe via email, direct nadat ze beschikbaar komen! Nog geen huurwoningen ontvangen? Stuur ons even een mailtje naar support@rentslam.com

Hoelang duurt het om een huurwoning te vinden?

Misschien wel de meest gestelde vraag! Het antwoord is zeer afhankelijk van de omstandigheden. Veel van onze klanten vinden binnen een week een woning, anderen doen er meer dan een maand over. Hoe beter je zoekopdracht past bij het aanbod op de markt, hoe sneller het lukt. Onderstaand de belangrijkste factoren die invloed hebben op hoelang het duurt om een huurwoning te vinden:
– Is je budget in lijn met de rest van je zoekopdracht
– Hoe snel reageer je op de woningen die we sturen
– In hoeverre voldoe je aan de gestelde eisen van de verhuurder
– Hoe groot is je zoekgebied

Waarom Rentslam en niet alleen de hele dag Funda en Pararius in de gaten houden?

Funda en Pararius zijn hele goede bronnen, ze hebben veel aanbod, maar desondanks is er nog steeds heel veel aanbod wat nooit op deze platformen verschijnt. Ook is de concurrentie voor de woningen op deze platformen heel groot, omdat iedereen daar zoekt. Wij zoeken actief op meer dan 1.000 websites naar woningen die passen bij jouw zoekprofiel. Dat doen we letterlijk elke minuut 24/7. Dit is iets wat je zelf onmogelijk kunt doen als mens, alleen een machine kan dat. RentSlam zorgt er dus voor dat je veel meer woningen krijgt en veel sneller kunt reageren.

Hebben jullie ook zelf een woningaanbod?

Jazeker, verhuurders kunnen geheel gratis een woning te huur aanbieden via onze site. We doen een ID-check om je te beschermen tegen fraudeurs, dus daar hoef je ook niet bang voor te zijn. Wij vinden al het aanbod online en combineren dit met ons eigen aanbod. Meer woningen vinden dan wij kan dus eigenlijk niet.