Best bewaarde geheim van Amsterdam Oost ontdekt

Potverdikkie, nog een reden om in Oost te willen wonen: een van de best bewaarde geheimen van Amsterdam is het in 1947 gesloten Groote Museum van Artis met prachtige ramen en ruime vitrines. Voor 18 miljoen wordt het gerestaureerd en daarna weer opengesteld voor het publiek. En dat allemaal doordat directeur Haig Balian zich “de blaren op de tong heeft gepraat” volgens het Parool.

Nu is het nog de allermooiste rommelzolder van Amsterdam, maar dit is wat het wordt, cryptisch uitgelegd door directeur Haig: “Artis staat voor dieren en voor landschap, voor natuureducatie en monumenten. Nu wordt daar de mens aan toegevoegd. We gaan hier het publiek laten kennismaken met de wijze waarop natuur en mens met elkaar verbonden zijn. Meer zeg ik er niet over: het is een heel goed idee en ik wil anderen niet wijzer maken dan ze zijn.”

In Oost heb je de leukste buurman van Amsterdam

Zoals je misschien al is opgevallen, wij fan zijn van Haig. Eerder doopte we hem al de ‘Leukste buurman in Amsterdam’. Want hij is niet alleen de directeur van Artis, hij woont er ook. Geen enkele hond komt deze dierentuin in, maar het gerucht gaat dat hij na sluitingstijd zijn hondje uitlaat tussen de andere dieren. Hoe gaat het gezegde ook alweer? ‘Beter een goede buur, dan een verre vriend’? Juist. Dus zoek een huurhuis in Oost, want niks lijkt ons leuker dan een beetje door Artis sjokken en een huisdier uitlaten met de eigenaar van het park.

Behoorlijk betaalbaar die huurhuizen in Oost

Na een jaar cijfers verzamelt te hebben weten we dat je huurwoningen in Amsterdam kunt huren voor gemiddeld € 1500,- per maand. Dit levert je een huis op met twee slaapkamers van in totaal zo’n 92m2. Dan is die leuke buurman opeens jouw buurman.

Hoe je makkelijker een huurhuis kunt vinden met RentSlam

Om heel eerlijk te zijn, werden wij langzaam gek van alle stappen die we moesten doorlopen om een huurwoning te vinden. Daarom zijn we RentSlam begonnen. Onze service stuurt je telkens een e-mail op het moment dat er een huis online verschijnt dat voldoet aan jouw eisen. We werken alleen met betrouwbare bronnen, dus je hoeft je geen zorgen te maken over oplichters. En het scheelt ongelooflijk veel tijd, want je hoeft niet langer handmatig al je bronnen tien keer per dag te checken.

Inschrijven

Bron: Groote Museum van Artis straks niet meer best bewaarde geheim – parool 12/4