Verhuizen in Amsterdam

De beste manier om te verhuizen

Ok, als je slim bent ga je in de winter over tot verhuizen. De kans dat er dan een huurwoning jouw kant opkomt, is groter doordat de rest van de stad zich druk maakt om feestdagen. Verder doen we verhuizen natuurlijk volledig zelfstandig, hoe meer euro’s we kunnen besparen, hoe beter. En sinds de winter bijna om te hoek komt kijken, geven we je snel een aantal zaken waar je op moet letten bij het verhuizen.

Verhuizen moet je voorbereiden

Het handigst is het om vooraf te weten hoeveel laadruimte er nodig is om al je spullen te vervoeren. Of je nou overgaat tot het lenen van een busje of vrienden inschakelt, een schatting van het benodigde aantal kubieke meters is essentieel. Gebruik daarvoor een m3 calculator. Zorg er verder voor dat je de groep mensen die jou kan helpen ruim van tevoren inschakelt, en verzamel ze in grote getalen. Het is zoveel fijner om allemaal een klein aantal dozen te hoeven sjouwen en snel klaar te zijn.

Dozen inpakken doe je zo

Het is een kunst: het in- en uitpakken van je huis. Doe dit dan ook kamer voor kamer. Zo blijft het overzichtelijk en weet je waar wat is. Label wel één doos met het etiket ‘belangrijke dingen’ voor onmisbare kabels, schroeven en alle mogelijke soorten gereedschap en gebruiksaanwijzingen voor apparaten en meubels die je in je nieuwe huis meteen weer wilt opbouwen. Ook niet onbelangrijk: zorg ervoor dat dozen niet zwaarder zijn dan 10 kilo, anders zakken ze door, en zet op elke doos in welke kamer ze moeten komen in je nieuwe huis.

Beste dag om te verhuizen

Nou is er nooit een goeie dag om te verhuizen in de grote steden, en al helemaal niet naar huurwoningen in Amsterdam, laten we wel wezen. Maar op zondag kun je gratis parkeren (behalve in het centrum) en zijn de straten in de ochtend een stuk rustiger dan normaal. Met een vergunning is het trouwens mogelijk om de straat af te zetten, deze vraag je aan bij de Gemeente. Ze zijn alleen niet gratis en kosten meer dan het gangbare parkeertarief.

Hoe kan RentSlam helpen?

Met de winter om de hoek, heb je echt meer kans om een huurwoning te vinden. Dus ga ervoor en hopelijk sta je in no time zelf te verhuizen. Om heel eerlijk te zijn, werden wij langzaam gek van alle stappen die we moesten doorlopen om een huurwoning te vinden. Daarom zijn we huurwoningen in Amsterdam begonnen. Onze service stuurt je telkens een e-mail op het moment dat er een huis online verschijnt dat voldoet aan jouw eisen. We werken alleen met betrouwbare bronnen, dus je hoeft je geen zorgen te maken over oplichters. En het scheelt ongelooflijk veel tijd, want tien keer per dag bronnen checken is niet langer nodig.

Inschrijven