huren in Amsterdam is duur

Vlakbij de 10 duurste panden in Amsterdam wonen is mogelijk?

Huren in Amsterdam is duur, soms zelfs buiten proportioneel. Dus dromen we over kopen, want die kopers die hebben het goed voor elkaar. Die kopers zitten gebeiteld (in de stenen). En wij, wij kunnen nog niet kopen. Wat wel kan, is in een fijn huurhuis gaan wonen, pal naast de duurdere huizen van Amsterdam. Opeens lijken die vierkante meter prijzen van de huurhuizen in Oud-Zuid en het Centrum peanuts. Niet dat het goedkoop is, maar er blijken dingen mogelijk die je nooit voor mogelijk hebt gehouden.

Huren in Amsterdam is duur

Een koophuis in Amsterdam kost volgens makelaarsvereniging NVM gemiddeld 4300 euro per m2, maar voor 15 vierkante meter aan de Prinsengracht werd onlangs 150.000 euro neergeteld: 10.000 euro per m2. En het kan nog duurder, schreef het Parool in april van dit jaar. Daarna volgde een rijtje met de 10 duurste huizen per vierkante meter in Amsterdam.

Zomaar tussen de nette mensen

Het zal je niet verbazen dat al deze huizen in het Centrum en Oud-Zuid staan. Zeg maar, alleen maar nette mensen. Straten als de Herman Heijermansweg, de Van Breestraat en de Prinsengracht staan in dit lijstje. In de eerst genoemde straat betaal je voor het huis uit de top tien ruim 13.287 euro per vierkante meter. Toch goed om te weten dat je daar in de buurt een huis kunt huren voor 24 euro per vierkante meter.

Aan dezelfde gracht voor een schijntje van het geld

Ook op de grachten kun je de mooiste pracht en praal vinden. Op de Prinsengracht stond een pand te koop voor 12.345 euro per m2. Voor dit monumentale penthouse moet in totaal 3 miljoen euro worden neergelegd en elke maand 520 euro aan onderhoud worden besteed. Dan is het toch best leuk om te weten er nu (medio oktober) op RentSlam een woning te huur staat op de Prinsengracht van 60 m2 met twee slaapkamers en 2 balkons voor 1750 euro. Niet goedkoop, maar in vergelijking wel een stuk haalbaarder.

Hoe kan RentSlam helpen?

Huren in Amsterdam is duur, dat weten we. Zin om te kijken wat er mogelijk is qua huurhuizen in Amsterdam? RentSlam kan je helpen. Ook als je een iets realistischere prijsklasse hebt. Om heel eerlijk te zijn, werden wij langzaam gek van alle stappen die we moesten doorlopen om een huurwoning te vinden in Amsterdam. Daarom zijn we RentSlam begonnen. Onze service stuurt je telkens een e-mail op het moment dat er een huis online verschijnt dat voldoet aan jouw eisen. We werken alleen met betrouwbare bronnen, dus je hoeft je geen zorgen te maken over oplichters. En het scheelt ongelooflijk veel tijd, want tien keer per dag bronnen checken is niet langer nodig. Gewoon voor gaan dus.

Inschrijven