Wibaustraat Amsterdam

Van vervuilde lelijkerd tot parel: hoop uit de Wibautstraat

Er zijn dus huurders in Amsterdam die iets zagen in die grijze, winderige snelweg die de Wibautstraat heet. Wellicht konden ze niet uitwaaien naar een chiquere buurt, behoorde het gebied eromheen tot een van de minder populaire in Amsterdam, wat hem automatisch betaalbaarder maakte. Zaterdag kopte het Parool plots: “Gezellige plek, die Wibautstraat”. Zo zie je maar, soms zijn de straten die in eerste instantie nergens op lijken de ware parels. Wij nemen dan ook onze pet af voor de doorzetters van de Wibautstraat.

Zo ontpopte de Wibautstraat van Amsterdam

Zelf kreeg de Wibautstraat de afgelopen decennia weinig goeds naar zijn hoofd. ‘De Stalinallee’, ‘Grijze snelweg’, ‘Lelijkste straat van Amsterdam’. Ja, de Amsterdamse verkeersader werd zelfs ‘de architectonische as van het kwaad’ genoemd, weet het Parool ons te vertellen. In 2015 kreeg hij zelfs een plekje in de top tien van meest vervuilende straten van Amsterdam.

De verandering kwam langzaam en begon met de komst van Club Trouw, restaurant Canvas op de 7e (inmiddels onderdeel van het Volkshotel) en pop-uprestaurant Baut. De crisis dwong horecaondernemers om creatief te zijn en naar goedkopere oplossingen te zoeken.

Put hoop uit de Wibautstraat

Wat vertelt dit ons? Misschien dat we niet te kritisch moeten zijn bij het samenstellen van een wensenlijst als het gaat om het vinden van huurwoningen in Amsterdam? De huurprijzen in buurten als Zuid liggen nou eenmaal rond de  € 2250,- per maand. Daar zijn wij ook niet blij mee, het is alleen niet anders. Put hoop uit stadsdelen als Noord die serieus ontpoppen of straten die aan een tweede jeugd beginnen. Soms moet je ergens doorheen kijken en gewoon gaan, net als al die horecaondernemers met een zaak aan de Wibautstraat.

Hoe werkt het vinden van een huurhuis met RentSlam?

Om heel eerlijk te zijn, werden wij langzaam gek van alle stappen die we moesten doorlopen om een huurwoning in Amsterdam te vinden. Daarom zijn we RentSlam begonnen, en weten we dus precies waar jij tegenaan loopt. Onze service stuurt je telkens een e-mail op het moment dat er een huis online verschijnt dat voldoet aan jouw eisen. Dit scheelt ongelooflijk veel tijd, want je hoeft niet langer handmatig al je bronnen tien keer per dag te checken. We werken verder alleen met betrouwbare bronnen, dus je hoeft je geen zorgen te maken over oplichters. Voeg de minder populaire stadsdelen zeker toe aan je lijstje als je RentSlam probeert, je weet maar nooit waar de volgende parel verschijnt.

Inschrijven

Bron: Gezellige plek, die Wibautstraat – Parool 22-4