Amsterdam huurhuizen

Wonen in Amsterdam maakt ‘ongelukkig’

Je zou dus een huurwoning kunnen betrekken in Ede of Amersfoort of Gouda, daar zijn ze het gelukkigst van het land. De huur is er waarschijnlijk ook een stuk betaalbaarder. Maar dat doe je niet. Jij wilt jezelf Amsterdammer kunnen noemen. En terecht. Niets beter dan appeltaart eten in de Jordaan, onnodig kleren kopen in de Pijp en hangen in het Westerpark. Word je toch vanzelf gelukkiger? Ook in Amsterdam, de een na ongelukkigste stad van Nederland.

Ruim 18% van de Amsterdammers ongelukkig

Hoe kan het zijn dat ondanks de bovengenoemde opsomming ruim achttien procent van de Amsterdammers aangeeft ongelukkig te zijn? Onderzoeker Gerard Marlet van de Atlas voor gemeenten merkte op dat vooral alleenstaanden, werklozen, arbeidsongeschikten en mensen met een migratieachtergrond aangeven ontevreden te zijn met hun leven. Daarvan wonen er relatief veel in steden als Amsterdam.

Het is al jaren aantrekkelijk wonen in Amsterdam

Tegelijkertijd komt Amsterdam qua aantrekkelijkheid al jaren als de nummer één uit de bus in de atlas. Het voorzieningenniveau in de stad is ‘gigantisch’, zegt Marlet, bijvoorbeeld op het gebied van cultuur, werk, wonen en onderwijs.

De uitschieters zijn trouwens ook hoger dan elders: de gelukkige bewoners van Amsterdam zijn ook vaak erg gelukkig. Een andere conclusie van de onderzoeker is dat Rotterdammers het ongelukkigst zijn in Nederland. Maar goed, daar zullen we verder niet op ingaan.

Laten we samen werken aan jouw geluk

Laat ons bijdragen aan je geluk en de zoektocht naar jouw huurwoning in Amsterdam iets makkelijker maken. Mocht je echt afgeschrikt zijn door de cijfers: we hebben ook huurhuizen in Amstelveen, volgens de onderzoeker al snel nummer drie in de lijst van gelukkigste steden.

Om heel eerlijk te zijn, werden wij langzaam gek van alle stappen die we moesten doorlopen om een huurwoning te vinden. Daarom zijn we RentSlam begonnen. Onze service stuurt je telkens een e-mail op het moment dat er een huis online verschijnt dat voldoet aan jouw eisen. We werken alleen met betrouwbare bronnen, dus je hoeft je geen zorgen te maken over oplichters. En het scheelt ongelooflijk veel tijd, want je hoeft niet langer handmatig al je bronnen tien keer per dag te checken. Een abonnement van vier weken kost € 29,99. Gewoon proberen dus.

Inschrijven

Bron: ‘Amsterdam, na Rotterdam, ongelukkigste stad van het land’ – Het Parool 18 mei 2017