Rent a house with rentslam

Op deze manier kan jij wél een dure huurwoning betalen.

Huurwoningen in Nederland zouden een stuk redelijker geprijsd zijn als het aan ons zou liggen. Helaas is dat niet het geval. Het is ook niet gek dat de vraag in Nederland zo hoog is. Het is ook een geweldig land om te wonen, zeg nou zelf!

Het is in de huidige markt lastig om een huurwoning te vinden, daar proberen we alles aan te doen door middel van onze service. Hoe goed wij ook zijn, het is een onweerlegbaar feit dat het makkelijker is om een particuliere huurwoning te vinden wanneer je meer te besteden hebt. Om die reden hebben wij een paar creatieve manieren op een rijtje gezet om maandelijks geld te besparen of om juist wat bij te verdienen!

Verhuizen, inrichten en vervoeren

Probeer niet alles in een keer in te richten! Veel mensen willen bij het moment van intrekken alles direct nieuw aanschaffen. Als je meubilair toe is aan vervanging, probeer dan elke maand iets een upgrade te geven. Op deze manier voorkom je dat je in een klap veel geld moet uitgeven.

Ook worden de kringloopwinkels vaak onderschat, hier worden prima spullen aangeboden! Rijd daarom sowieso een paar keer langs de bekende kringloopwinkels. Zo voorkom je dat je de hoofdprijs betaald. Of laat je door Pinterest inspireren om van je bestaande Ikea spullen iets origineels te maken. Om al die spullen mee te nemen heb je natuurlijk wel iets groters dan een bakfiets nodig! Een busje huren om je spullen te verhuizen hoef je niet bij een groot bedrijf te doen. Kleine bedrijven zijn vaak goedkoper. Kijk bovendien binnen je netwerk of je iemand kan vinden met een busje, want bezorg- en verhuiskosten liggen hoe dan ook hoger.

De vaste lasten van je huurwoning

Op sommige zaken heb je geen invloed als huurder, de inboedelverzekering, energieleverancier en internetaanbieder worden meestal gekozen door de verhuurder. Heb jij wel de touwtjes in handen? Kijk dan goed of je echt alleen betaald voor wat je nodig hebt! Als je alleen streamingdiensten gebruikt is het toch zonde om ook een televisie pakket af te sluiten?

Op de gasprijs heb je geen invloed, maar wat je wel kan doen is twee keer nadenken voor je de verwarming een slinger geeft! Verder staan er op het internet meer dan genoeg handige tips en tricks om zo duurzaam mogelijk met je Gas water en licht om te gaan. Alvast een binnenkopper, ga wat korter onder die veel te hete douche staan, scheelt je zo €50 per maand.

Extra geld verdienen (met je huurwoning)

Besparen is leuk, maar hoe kunnen we ook wat extra geld verdienen? Staat je nieuwe huurwoning op een A-locatie in Amsterdam? Kijk of je toestemming van je huis baas kunt krijgen om de woning te verhuren op airbnb. Zorg er wel voor dat de VVE akkoord is en neem in je huurcontract op hoe vaak je dit per jaar mag doen. Al verhuur je het alleen als je zelf op vakantie bent dan scheelt je dit  toch op jaarbasis wat euro’s!

Maak gebruik van apps zoals Peerby om met de spullen die je toch al hebt geld te verdienen. Het zijn geen grote bedragen, maar hey alle kleine beetjes helpen! Zo kan je die ladder in je opslag toch handig van pas komen. Een ladder lenen aan een buurman via deze app kan je namelijk makkelijk €4 per keer opleveren.

Ben jij een echte dierenvriend? Dan is een hond uitlaten helemaal geen straf voor jou toch? Tegenwoordig kan dit simpel via een app. Wist je dat een rondje lopen met een klein rakker je zo €15 euro kan opleveren?! Waar wacht je nog op?

Alles bij elkaar kan het net die paar honderd euro opleveren die jij nodig hebt om wat meer financiële ruimte te hebben. Verhuizen is trouwens hét moment om alles wat je al een jaar niet hebt aangeraakt weg te doen. Zet meubels op Marktplaats, verkoop kleding die je niet meer draagt via Vinted en verkoop de kleinere spullen op de grootste vlooienmarkt van Europa: de IJ-Hallen!

Klaar om je zoektocht te versimpelen?

Nu je de financiën helemaal op orde hebt én je precies weet wat te doen om iets bij kan verdienen zijn wij aan zet. Wat RentSlam voor je doet is constant het aanbod aan huurwoningen scannen op 900+ bestaande huizensites. Zodra er iets tussen zit dat matcht met jouw wensenlijst, sturen we je een notificatie. Zo kun je reageren zodra een woning online verschijnt en het scheelt ontzettend veel tijd. Daarnaast weten we wat voor oplichterij er plaatsvindt op de huizenmarkt, daarom werken we alleen samen met betrouwbare bronnen.

Inschrijven