Binnen 2 weken een huurwoning in Den Haag

huurwoning in Den Haag

Heb je geen zin in al dat zoeken en wil je gewoon snel een huurwoning in Den Haag vinden? Misschien lijkt 2 weken niet haalbaar, maar het kan echt. Vrije sector woningen hebben geen wachtlijst, maar wel veel concurrentie. Wij hebben het gehele zoekwerk voor je geautomatiseerd, waardoor je niet meer hoeft te zoeken en veel sneller kunt reageren op elke vrije sector huurwoning in Den Haag. Maar, met een goed plan kun je het ook zelf. Lees hier wat je moet doen om binnen 2 weken een huurwoning in Den Haag te krijgen.

Tip 1: Je eisen en wensen op orde

Te veel eisen en wensen zorgt ervoor dat het heel moeilijk wordt. Alleen de absolute must haves zijn belangrijk voor je zoekopdracht. Natuurlijk is er ook plek voor de “nice to haves”, maar gebruik die niet voor het zoeken. Laat je leiden door de belangrijke dingen en bij bezichtigingen kom je er vanzelf wel achter of de woning bij je past of niet. Vind je nu veel te veel woningen die passen bij je absolute “must haves” dan kun je de extra criteria natuurlijk nog aan je zoekinstellingen toevoegen. Budget is natuurlijk belangrijk. Maar woningen kosten niet in elke buurt hetzelfde. Dus zorg dat je weet welke buurten passen bij je budget en woonwensen. Klik hier voor een overzicht van de prijzen per buurt. Een goedkope woning in het centrum vinden is niet echt makkelijk meer, maar in Leidschenveen-Ypenburg moet het zeker nog lukken.

Tip 2: Weet waar het aanbod is

Er komen elke dag nieuwe woningen op de markt, maar helaas niet via 1 site. Ze worden via meerdere websites aangeboden. Als jij al die websites op een lijstje hebt staan, dan kun je veel gerichter te werk gaan. Maak niet de fout maakt om alleen op Pararius en Funda te zoeken. Zij hebben lang niet al het aanbod. Zoek ook op kleinere websites zoals bijvoorbeeld Verrarealestate of Estata. RentSlam zoekt op alle betrouwbare websites en dat doen we 24/7. Hierdoor vinden wij meer woningen dan welke andere dienst dan ook. Pas in je zoektocht ook op voor nep-sites. Er zijn er een boel die hele mooie woningen hebben voor een fantastische prijs, maar die sites zijn niet te vertrouwen.

Tip 3: Zoek de hele dag door

Ik snap dat je er geen zin in hebt, maar het werkt wel. Te veel mensen die dezelfde woning willen huren betekent 1 ding. Zorg dat je als eerste reageert. Alleen de eerste paar reacties krijgen bericht terug en maken kan om het te huren. Dus zoek je alleen tijdens je lunchpauze en s’avonds in bed, dan ben je echt bijna altijd te laat. Nieuwe woningen worden de gehele dag door online gezet, dus check de websites zo vaak als je maar kunt.

10x per dag alle websites checken, pff…
Dat wil toch niemand?

Nee, en ik ook niet!

Tip 4: Stop met werken!

Het is heel tijdrovend om al die woningen op tijd te vinden. Ook het bezichtigen van woningen doe je niet even tussendoor. Maar het is wel een noodzakelijke stap om uiteindelijk een woning the kunnen huren. En dan zit je nog met kantoortijden. Makelaars komen niet graag s’avonds of in het weekend naar een woning toe. Dus neem een weekje vrij om zoveel mogelijk te reageren op woningen en zo veel mogelijk bezichtigingen te doen. Wij horen van klanten dat ze vaak tijdens het bezichtigen van een woning de volgende bezichtigingen al inplannen. Op die manier hebben ze binnen een paar dagen een woning gehuurd.

Tip 5: Wijzig je zoekinstellingen

Vind je na een week zoeken nog steeds niet genoeg passende woningen, verander je criteria dan. Zoek in meer of andere buurten, verhoog je budget en stap af van het minimale aantal m2. Pas de veranderingen ook toe op alle e-mail alerts die je ingesteld hebt.

Huurwoning in Den Haag sneller vinden?

Om heel eerlijk te zijn, werden wij langzaam gek van alle stappen die we moesten doorlopen om een huurwoning te vinden. Daarom zijn we RentSlam begonnen. Onze service stuurt je telkens een e-mail op het moment dat er een huis online verschijnt dat voldoet aan jouw eisen. We werken alleen met betrouwbare bronnen, dus je hoeft je geen zorgen te maken over oplichters. En het scheelt ongelooflijk veel tijd, want je hoeft niet langer handmatig al je bronnen tien keer per dag te checken. Je kunt de dienst al gebruiken vanaf € 29,00.

inschrijven