Amsterdam Nieuw West

De betaalbare buurten van Amsterdam Nieuw-West

In deze serie focussen we ons op de buurten waar voor Amsterdamse begrippen nog wel betaalbare huurwoningen staan. Ons doel is de straten op te sporen die iedereen over het hoofd ziet, of het bestaan niet van kent, terwijl ze meer dan de moeite waard zijn om een huis in te huren. Dan weet jij precies waar je moet zoeken. Deze maand: Amsterdam Nieuw-West.

Amsterdam Nieuw-West in het kort:

  • De huurprijs ligt gemiddeld op € 15,05 per m2 (in het centrum is dit € 24,56)
  • 60% van de huizen hebben drie à vier slaapkamers
  • De meeste buren zijn tussen de 20 – 35 jaar en 38 procent is er getrouwd

In Nieuw-West wonen?

Schrijf je in!

Wat je niet wist over Slotermeer-Zuidwest

Dit stukje Amsterdam Nieuw-West ligt op de kaart links bovenaan de Sloterplas en is een klein geheim waar inmiddels flink wat tijd in wordt gestoken. Ergens is het heel logisch: hoe voller onze stad raakt (dagelijks lopen er 1,5 miljoen mensen rond), hoe meer je moet spreiden. En dat spreiden doet men richting Nieuw-West. Zo komt er vlakbij jouw toekomstige huurhuis het Van Eesteren paviljoen dat uitkijkt op de Sloterplas waar je lekker kunt eten. En heeft deze buurt inmiddels een eigen strand genaamd Sloterstrand, wat dan echt op 6 minuten lopen van je huis ligt met gratis strandbedden. Voor je boodschappen kun je trouwens heel makkelijk naar Plein ’40 – ’45 wat ook maar 10 min lopen is.

De vernieuwde versie van Osdorp-Oost

In Osdorp wonen?

Schrijf je in!

Verder is de stad druk bezig met ‘het creëren van een levendig centrum in Osdorp-Oost’. Dit gebiedje ligt trouwens ten zuiden van de Sloterplas en is echt ideaal om een huurhuis in te gaan zoeken. Theater de Meervaart wordt namelijk omgebouwd en uitgebreid met een bioscoop. Het plan om een nevenvestiging van Paradiso te openen in dit stadsdeel in de nabije toekomst komt steeds dichterbij en het Sloterpark wordt aangepakt en kent zelfs een foodfestival. Winkelcentrum Osdorp heeft inmiddels zijn eigen Hallen: Westmarket. Feitelijk is het inmiddels dus vrij overbodig om in de buurt van die grachtengordel een huurwoning te gaan zoeken.

Hoe kan RentSlam helpen?

Wil jij ook huren?
RentSlam helpt

Nu is het nog relatief betaalbaar in Amsterdam Nieuw-West, wij denken echt dat dit het moment is om daar een huurwoning te gaan zoeken. Om heel eerlijk te zijn, werden wij langzaam gek van alle stappen die we moesten doorlopen om een huurwoning te vinden in Amsterdam. Daarom zijn we RentSlam begonnen. Onze service stuurt je telkens een e-mail op het moment dat er een huis online verschijnt dat voldoet aan jouw eisen. We werken alleen met betrouwbare bronnen, dus je hoeft je geen zorgen te maken over oplichters. En het scheelt ongelooflijk veel tijd, want tien keer per dag bronnen checken is niet langer nodig. Gewoon voor gaan dus.

Inschrijven