huurwoningen Amsterdam

Haast met huren: de koophuizen raken op

De grote Michael Jackson zong het al: “You’re not alone”. Het geld niet alleen voor huurwoningen in Amsterdam, ook voor huurwoningen in Utrecht, een huurwoning in Den Haag en Apeldoorn trekken we met ons boeltje massaal in huurwoningen. Koophuizen tot de twee ton raken namelijk op, Lichtpuntje? Aan een probleem waar een enorme groep last van heeft, wordt sneller wat gedaan.

De koophuizen raken op

Op Funda stonden in april 35.000 koophuizen in de categorie tot de twee ton, een jaar eerder waren dat er nog 55.000. De daling is aanzienlijk en komt volgens de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) doordat er structureel te weinig is gebouwd de afgelopen jaren.

Niet wachten, maar bouwen

De NVM schat in het AD het tekort aan woningen op 200.000. Mark de Rijke, directeur van De Hypotheekshop vindt dat er snel iets moet gebeuren. ‘Als we niets doen, komt de woningmarkt weer tot stilstand. En dat is heel slecht voor de economie.’ Hij vindt dat hier voor het Rijk en de lagere overheden een belangrijke taak ligt. ‘Nieuwbouwprojecten moeten naar voren worden gehaald. Niet wachten, maar nu handelen’, vindt De Rijke.

78% in een huurhuis door RentSlam

Om er even wat andere cijfers bij te pakken. De afgelopen maand vond 78% procent van onze gebruikers een huis via RentSlam. We blijven gewoon bij Michael Jackson: “You’re not alone, I’m here with you”. Het gaat jou ook lukken om een huurhuis te vinden in Amsterdam, echt. En wij zijn er waar je ons nodig hebt.

Hoe werkt RentSlam?

Om heel eerlijk te zijn, werden wij langzaam gek van alle stappen die we moesten doorlopen om een huurwoning in Amsterdam te vinden. Daarom zijn we RentSlam begonnen. Onze service stuurt je telkens een e-mail op het moment dat er een huis online verschijnt dat voldoet aan jouw eisen. We werken alleen met betrouwbare bronnen, dus je hoeft je geen zorgen te maken over oplichters. En het scheelt ongelooflijk veel tijd, want bronnen tien keer per dag te checken is niet langer nodig. Gewoon voor gaan dus.

Inschrijven

Bron: Goedkope huizen voor starters bijna uitverkocht – NOS 3 mei 2017