rental scams

Pas op! Oplichters actief op huizenmarkt.

Zoek je huurwoningen? Let dan goed op!

De vraag naar huurwoningen in de grote steden, met name in Amsterdam, een huurwoning in Rotterdam, Den Haag en Utrecht  is veel groter dan het aanbod. Hierdoor zijn er veel oplichters aan het werk. Lees deze tips en zorg dat je er niet intrapt.

Is het te mooi om waar te zijn?

Het is een cliché, maar wel waar. Als een advertentie te mooi is om waar te zijn, dan is het meestal ook zo. Stel je voor, iemand bied aan, woning huren in Amsterdam met 2 slaapkamers bijvoorbeeld in het centrum van Amsterdam voor ongeveer €800 per maand, trap er niet in. De enigen die dit soort aanbod soms hebben zijn de “woningcorporaties”, privépersonen verhuren het voor veel meer.

Is de Eigenaar in het buitenland, en stuurt hij de sleutels op?

Je wordt opgelicht. Sommige oplichters halen je over met mooie foto’s en een geode advertentietekst. Ze zullen zelfs goede antwoorden op je vragen hebben. Echter, wil je de woning bezichtigen, dan zijn ze toevallig aan het werk in het buitenland. Ze vragen je de huur en borg over te maken en dan sturen ze je de sleutels. Dit is oplichterij.

Vragen ze je om geld over te maken met MoneyGram?

Niet doen! Alleen oplichters zullen je vragen om geld te sturen met diensten als MoneyGram of Western Union. Je geld zal ergens in het buitenland opgenomen worden en je hoort nooit meer van ze.

Heeft de “eigenaar” huurwoningen in Nederland, maar ook in vele steden in andere landen?

Dan is het meestal een oplichter. De meeste eigenaren hebben woningen in 1 stad of land. Het gebeurd zelden dat ze in 5 of meer landen woningen te huur hebben. Als iemand huurwoningen in Amsterdam, Londen, Parijs, Madrid, Praag etc aanbiedt, dan is het meestal een professionele oplichter. Kijk goed op het facebook profiel van die persoon en check in welke groepen hij actief is, dan kom je er snel genoeg achter.

Kunnen ze aantonen dat ze de Eigenaar zijn, of voor de Eigenaar handelen?

Wat ze je ook vertellen, geef ze geen geld voordat je in de woning geweest bent. En zelfs dan is het verstandig om te vragen wie de eigenaar is en of je met hun kunt spreken of documenten kunt inzien. Al is het maar om de reactie te zien.

Samengevat: Let goed op, betaal niks voordat je in het appartement geweest bent en zorg dat je weet wie de eigenaar is. Op https://rentslam.com vind je snel een huurwoning en kom je geen oplichterij tegen.

Inschrijven