Amsterdam Nieuw West

Samenwonen (met vrienden) doe je in Nieuw-West

We hebben ontdekt dat de huurhuizen in Amsterdam Nieuw-West groot zijn. Meestal hebben ze drie à vier slaapkamers. Samenwonen (met een sloot vrienden) gaat dus feilloos in dit stadsdeel.

Nou is niet elke huisbaas hier enorm fan van, daarom staat er al een lijstje met RentSlam tips klaar om je kansen te vergroten. Maar laten we eerst kijken of Nieuw West überhaupt een buurt is die bij je past.

In Nieuw-West heeft 60% van de huizen meerdere slaapkamers

Om ons statement van die grote huizen kracht bij te zetten hebben we cijfers: van alle huizen in Nieuw-West heeft 60% drie á vier slaapkamers. En de buurtbewoners van Geuzenveld, Slotermeer, Slotervaart, Osdorp – het stadsdeel beslaat best wat buurten – zijn jonkies. Hoewel het grootste gedeelte van je buren tussen de 20 en 35 jaar is, vrees voor wilde feesten hoef je volgens ons dan weer niet per se te hebben. 38% in deze buurt is getrouwd en heeft een kind, wat een groot deel is voor Amsterdamse begrippen .

Nieuw-West is veiliger dan het Centrum van Amsterdam

We stuitten op iets wat de ‘veiligheidsindex’ heet. Het meet naast het aantal misdrijven ook de overlast in een buurt en het veiligheidsgevoel van de bewoners. De interessantste ontdekking is dat mensen in Osdorp, Geuzenveld en Slotermeer zich onveiliger voelen dan feitelijk nodig is. Daarnaast voelt iedereen in het Centrum van Amsterdam zich enorm veilig, terwijl daar de verloedering en het aantal misdrijven vaak veel hoger ligt.

Het beste ontbijt vind je in Nieuw-West

Eigenlijk moet je sowieso een keer ontbijten in Nieuw-West, kun je meteen ‘proeven’ aan de buurt. Bij Podium Mozaïek krijg je Turkse kaas, gebakken worst, een eitje, dikgeklopte slagroom met honing, Turkse broodjes en meer. Het kost € 13,50 p.p, maar als je slim bent, bestel je samen één ontbijtje en een extra eitje. Wij zijn inmiddels experts. Vooraf reserveren kan handig zijn en neem vooral een programmaboekje mee; Podium Mozaiëk heeft ook leuke voorstellingen en activiteiten.

Waarom is zoeken naar een huis makkelijker met RentSlam?

Om heel eerlijk te zijn, werden wij langzaam gek van alle stappen die we moesten doorlopen om een huurwoning te vinden in Amsterdam. Daarom zijn we RentSlam begonnen, en weten we dus precies waar jij tegenaan loopt. Onze service stuurt je telkens een e-mail op het moment dat er een huis online verschijnt dat voldoet aan jouw eisen. Dit scheelt ongelooflijk veel tijd, want je hoeft niet langer handmatig al je bronnen tien keer per dag te checken. We werken verder alleen met betrouwbare bronnen, dus je hoeft je geen zorgen te maken over oplichters. Voeg Nieuw-West zeker toe aan je lijstje als je RentSlam probeert, vorig jaar waren en 3300 huurwoningen beschikbaar in deze buurt!

Inschrijven