Woning delen

Samenwonen in een huurwoning, regel het met de huurbaas

De beste manier om een huurwoning in Amsterdam te kunnen betalen is door te delen. Niks mis met wakker worden in een huis dat ruikt naar verse koffie, gezet door je huisgenoot. Helemaal als je een groot huurhuis kunt vinden. Alleen hoe pak je het aan bij de huurbaas? Want voordat jij ergens intrekt met je spullen, moet er wel een getekend contract liggen.

Zet één naam op het huurcontract

Een huisbaas of makelaar heeft soms liever één hoofdhuurder. Zo weten ze meteen bij wie ze moeten zijn als er iets met de woning of de financiën is. Probeer daarom eerst zelf je naam op het huurcontract te zetten en laat je eventuele huisgenoten of grote liefde zichzelf later bijschrijven.

Koppel de makelaar aan je ouders

Soms is alleen tekenen lastig, omdat er voldaan moet worden aan een inkomenseis die onmogelijk in je eentje te behalen valt. Vandaar ook de huisgenoten. Geef dit direct aan tijdens de bezichtiging en zorg er voor dat er iemand garant kan staan. In dit geval zijn er twee opties: of je ouders – laten we eerlijk zijn in de meeste gevallen is dat de partij die we bellen – laten hun naam op het huurcontract zetten of ze staan garant. Meestal gaan huurbazen en makelaars hiermee akkoord.

Zoek ook eens met RentSlam

Hoe vind je makkelijk een huis in Amsterdam dat groot genoeg is om in samen te wonen? Daar kunnen wij bij helpen. Om heel eerlijk te zijn, werden wij langzaam gek toen we op zoek waren naar een huurwoning, daarom zijn we RentSlam begonnen. Onze service stuurt je telkens een e-mail op het moment dat er een huis online verschijnt dat voldoet aan jouw eisen. Het scheelt ongelooflijk veel tijd, want je hoeft niet langer handmatig allerlei huizensites tien keer per dag te checken. Kun jij vast nadenken over de inrichting.

Inschrijven