Binnen 2 weken een huurwoning in Rotterdam

Huurwoning in Rotterdam

Ben je met spoed op zoek naar een huurwoning in Rotterdam? In de vrije sector kun je binnen 2 weken of minder een woning huren. Maar dan moet je wel op de juiste manier te werk gaan. Onderstaand een stappenplan om je te helpen bij vinden van een huurwoning in Rotterdam binnen 2 weken.

Tip 1: Wees realistisch

Realistische eisen hebben is het allerbelangrijkste. Alleen de absolute must haves horen thuis in je zoekcriteria. De “nice to haves” kun je altijd nog toevoegen indien er genoeg aanbod blijkt te zijn voor je zoekcriteria. Weet wat de huurprijzen zijn in de buurten waar jij zoekt, kijk hier voor een overzicht van de goedkoopste buurten in Rotterdam. Een 4-kamer woning in het centrum van Rotterdam, onder de € 1000,- is gewoon bijna niet te vinden.

Tip 2: Weet waar je moet zoeken

Als je weet waar de meeste woningen aangeboden worden, dan scheelt dat je een heleboel tijd aan domweg zoeken. Maar als je alleen op de paar grootste websites zoals Funda en Pararius richt, dan mis je een heel groot deel van het aanbod. Dus zorg dat je ook zoekt op de kleinere websites zoals bijvoorbeeld VBO of StadenLandrentals. RentSlam zoekt 24/7 constant naar woningen op meer dan 50 verschillende sites. En kijk uit voor oplichters. Sites die lage prijzen vragen voor geweldige huizen, of eigenaren die een voorschot willen, zijn bijna nooit te vertrouwen.

Tip 3: Zoek meerdere keren per dag

Wil je echt een kans maken, dan moet je één van de eersten zijn die de woning vindt. Om dat te doen moet je dus meerdere keren per dag zoeken. Als je namelijk 1 of 2 keer per dag zoekt, dan is de kans heel groot dat er al 20 of meer mensen op de woning gereageerd hebben tegen de tijd dat jij hem vindt. Nieuwe woningen worden de gehele dag door toegevoegd, dus check de websites méérdere keren per dag.

10x per dag alle websites checken, pff…
Dat wil toch niemand?

Nee, en ik ook niet!

Tip 4: Maak tijd vrij

Het is niet makkelijk om al dat werkt te doen, en het kost je veel tijd. Als je dan ook nog eens snel op bezichtiging moet komen om een woning te kunnen huren, is het wel noodzaak dat je vrij kunt krijgen. Daarom raden we aan om minimaal een week vrij te nemen om bezichtigingen te kunnen doen. Sommige klanten hebben ons verteld dat ze tijdens het bezichtigen van woningen alweer de volgende bezichtigingen hadden ingepland. Op die manier hadden ze binnen een paar dagen een woning gehuurd.

Tip 5: Pas je criteria aan

Heb je tijdens de eerste week nog geen leuke woningen gevonden, pas dan je criteria aan. Misschien kan je budget wat omhoog, of je kunt andere buurten overwegen. Pas de veranderingen ook toe op alle e-mail alerts die je ingesteld hebt.

Sneller een huurwoning in Rotterdam vinden

Om heel eerlijk te zijn, werden wij langzaam gek van alle stappen die we moesten doorlopen om een huurwoning te vinden. Daarom zijn we RentSlam begonnen. Onze service stuurt je telkens een e-mail op het moment dat er een huis online verschijnt dat voldoet aan jouw eisen. We werken alleen met betrouwbare bronnen, dus je hoeft je geen zorgen te maken over oplichters. En het scheelt ongelooflijk veel tijd, want je hoeft niet langer handmatig al je bronnen tien keer per dag te checken. Vorige maand vond 78% van onze klanten een huis met onze service. Je kunt de dienst al gebruiken vanaf € 29,00.

inschrijven