Goedkoopste huurwoningen in Utrecht – 2019

Cheapest Apartment rentals in Utrecht

Goedkoop zijn de huurwoningen in Utrecht allang niet meer. Maar dat betekent niet dat je altijd de hoofdprijs moet betalen. Er is een groot verschil in huurprijs tussen de verschillende wijken van Utrecht. Onderstaand vertellen wij je welke buurten nog het meest betaalbaar zijn.

We hebben de gegevens van de eerste 4 maanden van 2019 verzameld, gefilterd en geanalyseerd. Uiteraard hebben we hierbij niet de woningen in de sociale huur gebruikt, daar er lange wachtlijsten voor deze woningen zijn. Er is een groot verschil. De duurste wijk is gemiddeld zelfs 3 keer zo duur als de goedkoopste. Dus lees verder om erachter te komen in welke buurten de goedkoopste huurwoningen in Utrecht te vinden zijn:

Nr.3 Utrecht Zuid

Op de 3e plek staat Zuid, met een gemiddelde m2 prijs van €19,11. Dat is maar €0,34 goedkoper dan de gemiddelde  m3 prijs van de 3e plek in Amsterdam. Zo zie je maar weer, niet echt goedkoop dus, maar altijd nog een stuk goedkoper dan Zuidwest of de binnenstad.

Nr.2 Overvecht

Er is de laatste jaren best wat ophef geweest mbt criminaliteit in Overvecht. Maar als je budget niet toereikend is om in de duurdere buurten te huren, dan is Overvecht met een gemiddelde m2 prijs van €15,89 misschien toch het overwegen waard.

Nr.1 Leidsche Rijn

Het ligt net buiten de ring van Utrecht, maar voor een gemiddelde m2 prijs van €11,64 is het zeker de moeite waard om te overwegen. En met de fiets of het openbaar vervoer be je zo in de stad. Ter vergelijking, in de binnenstad van Utrecht betaal je gemiddeld €23,18 per m2, dus daarmee kost huren in Leidsche Rijn minder dan de helft.

BONUS: Goedkoopste huurwoningen in Utrecht – lijst

Hierbij een lijstje met alle gemiddelde m2 prijzen. Zo kun je zelf bepalen in welke buurten van Utrecht jij kunt huren en welke je kunt overslaan.

Binnenstad €23.18
Leidsche Rijn €11.64
Noordoost €30.81
Noordwest €20.26
Oost €22.42
Overvecht €15.90
West €21.42
Zuid €19.12
Zuidwest €24.88

Hoe kan Rentslam Helpen?

De goedkoopste huurwoningen in Utrecht vinden is niet zo heel moeilijk. Maar ze op tijd vinden om ze te kunnen huren is wel erg lastig, want je hebt veel concurrentie. Bovendien ben je veel tijd kwijt aan het zoeken op al die verschillende websites.  Maar dat kan ook anders. Met RentSlam hoef je echt alleen maar te kiezen op welke woningen je wilt reageren. Onze dienst stuurt je met behulp van kunstmatige intelligentie telkens een e-mail op het moment dat er een huis online verschijnt dat voldoet aan jouw eisen. We werken alleen met betrouwbare bronnen, dus je hoeft je ook geen zorgen te maken over oplichters. Een woning huren mbv RentSlam is veel makkelijker en het scheelt ongelooflijk veel tijd.

Wil jij ook een goedkope huurwoning in Utrecht?

Ja, dat wil ik!