Goedkope huurwoningen in Rotterdam – 2019

Huurwoningen in Rotterdam

Ja dááág, zul je denken. Rotterdam is allang niet meer goedkoop. De huurprijzen stijgen zelfs harder dan in Amsterdam. Daar heb je ook helemaal gelijk in. Maar de verschillen per stadsdeel zijn groot. Dus het loont om te weten wat de gemiddelde m2 prijzen zijn per buurt zodat jij weet waar je moet zoeken naar goedkope huurwoningen in Rotterdam.

We hebben alle data vanaf het begin van het jaar tot nu verzameld, gefilterd en geanalyseerd. We hebben hierbij alleen maar gekeken naar de woningen in de vrije sector, want anders lijkt het veel goedkoper dan het daadwerkelijk is. En die sociale huurwoningen die krijg je toch niet, tenzij je al heel lang ingeschreven staat. Dus lees verder als jij op zoek bent naar goedkope huurwoningen in Rotterdam:

Nr.3 Hillegersberg-Schiebroek

Dat is niet verkeerd. Hillegersberg-Schiebroek is een leuke plek om te wonen, en toch in de top 3 van de goedkoopste buurten van Rotterdam… Met een gemiddelde m2 prijs van €16,89 is het niet bepaald goedkoop te noemen, maar kost in ieder geval nog steeds een stuk minder dan de 3e plek in Amsterdam en Utrecht. Maar wie weet voor hoelang…

Nr.2 Feijenoord

Feijenoord is heel divers en elke buurt is weer net even anders. De kop van Zuid begint zeer populair te worden. Maar desondanks staat Feijenoord toch op de 2e plek als het gaat om de prijs van een huurwoning met een gemiddelde m2 prijs van €15,62. Twijfel niet, het is een leuk stadsdeel en echt de moeite waard om op zijn minst te overwegen.

Nr.1 Prins Alexander en Ijsselmonde

Niet 1 maar 2 winnaards. Jawel, een gedeelde 1e plek voor Prins Alexander en Ijsselmonde. Respectievelijk met een gemiddelde m2 prijs van €13,88 en €13,73 is het verschil zo klein, dat ze samen de 1e plek innemen. Heb je dus echt een krap budget, dan weet je nu in welke buurten je moet zoeken.

BONUS: Goedkope huurwoningen in Rotterdam – lijst

Hierbij een lijstje met alle gemiddelde m2 prijzen. Zo kun je zelf bepalen in welke buurten van Rotterdam jij kunt huren en welke je kunt overslaan.

Centrum € 21.17
Charlois € 21.11
Delfshaven € 17.69
Feijenoord € 15.62
Hillegersberg-Schiebroek € 16.89
Ijsselmonde € 13.73
Kralingen-Crooswijk € 17.55
Noord € 17.99
Overschie € 18.39
Prins Alexander € 13.88

Hoe kan Rentslam Helpen?

Het is niet moeilijk om een goedkope huurwoning in Rotterdam te vinden. Maar om ze te huren is lastig. Je moet er als eerste bij zijn, anders is hij al verhuurd. En met het aanbod verspreid over zo veel websites, en dan ook nog eens op elk willekeurig moment nieuwe toevoegingen, wordt het bijna een onmogelijke opdracht. Maar het kan veel makkelijker. Met RentSlam hoef je echt alleen maar te kiezen op welke woningen je wilt reageren. Onze dienst stuurt je met behulp van kunstmatige intelligentie telkens een e-mail op het moment dat er een huis online verschijnt dat voldoet aan jouw eisen. We werken alleen met betrouwbare bronnen, dus je hoeft je ook geen zorgen te maken over oplichters. Een woning huren mbv RentSlam is veel makkelijker en het scheelt ongelooflijk veel tijd.

Wil jij ook goedkope huurwoningen in Rotterdam?

Ja, dat wil ik!