Top 10 tips huurwoning in Rotterdam

Huurwoning in Rotterdam

Hoe vind ik een huurwoning in Rotterdam?

De prijzen rijzen de pan uit, en de concurrentie is steeds groter. Hoe kom ik dan aan mijn nieuwe huurwoning in Rotterdam? Zoeken op verschillende websites kost veel tijd en je bent vaak de zoveelste die reageert. Dus dan maar een makelaar in dienst nemen, of ga je een plan maken en effectief zoeken? Lees onderstaande tips om je zoektocht zo goed mogelijk in te zetten.

1. Sociale of vrije sector huurwoning?

Heb je even de tijd, en een niet al te hoog inkomen, dan kom je misschien wel in aanmerking voor een sociale huurwoning in Rotterdam, kijk dan op https://www.woonnetrijnmond.nl/. Er zijn wel inkomenseisen aan verbonden. Kom je niet in aanmerking, dan ben je aangewezen op vrije sector huurwoningen. Nadeel is dat de huurprijs hoger is, voordeel is dat er geen wachttijd aan verbonden is. Vrije sector huur begint vanaf €711 per maand.

2. Heb je realistische verwachtingen?

We dromen allemaal van de mooiste woning met veel vierkante meters en een mooie tuin of dakterras. Helaas zijn deze woningen erg prijzig. Schrijf voor jezelf op wat je minimale eisen zijn en in welke stadsdelen je wilt wonen. Kijk rond op verschillende websites om te verifiëren dat je budget ook wel passend is voor de woning die je zoekt.

Stop met zoeken
begin met vinden!

3. Per sé alleen of toch liever samenwonen?

Als je niet al te veel te besteden hebt aan huur, dan is samenwonen misschien wel een optie. Door samen met een vriend of vriendin op zoek te gaan naar een huurwoning in Rotterdam met 2 slaapkamers voor het dubbele budget, heb je vaak een veel leukere woning.

4. Heb je goed nagedacht over locatie?

Locatie, locatie, locatie… Iedereen wil altijd op de leukste plek wonen. Voor velen is dit het centrum met alle leuke eettentjes, kroegen, winkels etc. En natuurlijk niet te vergeten, het uitzicht op de mooie architectuur en de Maas. Maar de leukste plek betekend ook de hoogste huurprijzen en misschien wel overlast en parkeerproblemen. Overweeg ook eens andere buurten. Ken je de andere buurten niet, ga dan een dagje lekker rondwandelen of fietsen. Misschien wordt je wel verliefd op een buurt waar je eerder nooit aan had gedacht.

5. Doe je huiswerk!

Maak een lijst van websites die huurwoningen in Rotterdam aanbieden. Het zijn er veel, maar niet allemaal zijn ze even goed. Sommigen hebben maar heel beperkt aanbod en anderen staan vol nepadvertenties en/of oplichters. Heb je de lijst klaar, dan moet je zorgen dat je die zo vaak mogelijk per dag checkt voor nieuwe huurwoningen.

Makkelijker is het om gewoon een dienst te gebruiken die al het werk voor je doet. RentSlam is daar een voorbeeld van. Door het gebruik van kunstmatige intelligentie vinden wij alle woningen die passen bij jou zoekopdracht zodat jij alleen nog maar hoeft te reageren op de woningen waar je interesse in hebt. Het bespaart je heel veel tijd, en vergroot je kansen doordat je eerder kunt reageren dan anderen. Probeer het eens op https://rentslam.com

6. Zet je vrienden en familie in!

Je kent meer mensen dan je denkt.Vertel het aan iedereen in je netwerk, je vrienden, familie en collega’s. Veel mensen vinden via via een huurwoning in Rotterdam. Je kunt natuurlijk ook social media gebruiken door een post te plaatsen op facebook bijvoorbeeld. Een advertentie op Marktplaats wil soms ook wel eens zijn vruchten afwerpen. Ga je dat doen, let dan wel heel goed op dat je niet opgelicht wordt.

Mocht iemand geld van je vragen voordat het contract getekend is, of zelfs voordat je de woning gezien hebt, doe het dan absoluut niet. En al helemaal niet wanneer je gevraagd wordt om alvast een deel van het geld via een dienst zoals Western Union te versturen, dan is het bijna altijd oplichting. Bij twijfel, niet doen!

7. Supersnel reageren!

Woningen worden tegenwoordig heel snel verhuurd. Dus als je niet snel beslist, dan ben je te laat. Twijfelaars verhuizen niet. Wanneer een woning er in eerste instantie niet perfect uitziet, dan kun je ook proberen creatief na te denken over een oplossing. Staat de kleur van een wand je niet aan, nou en, dan verf je die toch gewoon. Huurwoningen in Rotterdam staan net als in andere grote steden maar zeer kort te huur. Zie je iets dat enigszins aansluit bij je wensen, maak dan a la minuut een afspraak voor een bezichtiging, en wil je het huren, geef dat dan direct aan. Wacht niet te lang, anders gaat een ander ermee vandoor. Wil je altijd als éérste op de hoogte zijn van nieuwe huurwoningen in Rotterdam, gebruik dan https://rentslam.com

8. Zorg dat je alles klaar hebt liggen!

Makelaars en woningbouwverenigingen hebben vaak documenten van je nodig. Papieren zoals een arbeidscontract of salarisstroken en een kopietje van je Paspoort of Rijbewijs is bijna altijd onderdeel van het huurproces. Heb je die al bij de hand, dan heb je al voorsprong op je concurrentie.

9. Betaal geen commissie!

Huurwoning die al online staan zijn al openbaar gemaakt. Een makelaar die daarvoor bemiddeld is dan in principe in dienst van de verhuurder en mag jou als huurder geen commissie vragen. Soms doen ze het toch. Betaal je niet, dan verhuren ze het aan een ander. Je kunt ervoor kiezen om het toch te betalen en wanneer je er eenmaal woont, de commissie terug te eisen. Meestal krijg je het dan ook gewoon terug.

10. Kijk goed naar het contract!

Lees het contract goed door. Vraag desnoods aan een bekende die er verstand van heeft om ook even naar het contract te kijken, mocht je er zelf geen ervaring mee hebben. Er kunnen soms dingen in het contract staan die nadelig zijn voor jou als huurder, zoals bijvoorbeeld een diplomatenclausule die ervoor zorgt dat je de woning uit moet als de eigenaar er weer in wil.

Kortom, wees flexibel met je eisen en wensen en reageer heel snel als je een huurwoning in Rotterdam wilt bemachtigen. Wil je het jezelf makkelijker maken en veel tijd besparen, gebruik dan zeker RentSlam

inschrijven