Huurwoningen in Utrecht

huurwoningen in Utrecht

Welkom in Utrecht, onze Domstad. Met zijn mooie grachten, vele poortjes en hofjes, is Utrecht een van de mooiste steden in de randstad. Niet alleen mooi, maar ook groot, het is de vierde stad van Nederland en de centrale ligging maakt het een ideale locatie om te wonen en te werken.

Je gaat in Utrecht werken of studeren, dus moet je een leuke huurwoning in Utrecht vinden. Spannend, maar vooral ook lastig, want Utrecht is de laatste jaren best duur geworden. Dus je moet een goed budget hebben, of op zijn minst een degelijke strategie. Laten wij dat laatste nou juist voor je klaar hebben liggen.

Het stappenplan heb je echt nodig, want het is gewoon erg lastig om een huurwoning in Utrecht te krijgen. Waarom zul je denken… Simplel de vraag naar huurwoningen is in Utrecht vele malen groter dan het aanbod. Dus wil je succesvol zijn, dan moet je je concurrenten voor zijn. Dit stappenplan gaat daarvoor zorgen. Daarnaast laten we je ook alle belangrijke informatie die je nodig hebt met betrekking tot alle soorten woningen en in welke stadsdelen je moet zoeken. Je uitdaging om een huurwoning te krijgen is daarmee vele malen haalbaarder.

Index:

Stappenplan om jouw huurwoning in Utrecht te krijgen

Onderstaand 10 stappen jouw zoektocht bij het huren van een woning in Utrecht succesvol maken. Sommige stappen spreken voor zich, maar juist met die stappen gaat men vaak in de fout. Dus denk niet, ja duh, maar neem ze echt serieus.

Stap 1

Stap 1: Wat wil ik huren

Voordat je gaat zoeken moet je voor jezelf een lijstje maken van alle voorwaarden waaraan je huurwoning moet voldoen. Schrijf op in welke buurten je wilt wonen, wat je kwijt kunt aan huur, hoeveel slaapkamers en hoeveel vierkante meters je minimaal wilt etc.

Stap 2

Stap 2: Wat kan ik huren

Nu je weet wat je wilt, moet je ook weten wat mogelijk is. Om hierachter te komen is het belangrijk om onderzoek te doen. Browse verschillende woningwebsites af met je zoekwensen uit stap 1. Vul het budget iets hoger in, dan kun je zien wat er beschikbaar is, want misschien is hetgeen dat jij wilt net iets duurder dan je budget toelaat. Dan wet je iig dat je iets moet aanpassen in je wensen. Uiteraard ga je uiteindelijk gewoon binnen je max budget zoeken.

Stap 3

Stap 3: Kort je lijst in

Ben je er in stap 2 helaas achter gekomen dat je budget het niet toelaat om je ideale woning te huren, dan moet je nu dingen van je lijstje afhalen. Haal stap voor stap je “nice to haves” eraf en ga het opnieuw proberen totdat je het gewenste resultaat bereikt of alleen nog maar “must haves” op je lijst over hebt.

Stap 4

Stap 4: Welke buurten of Stadsdelen

Alle stadsdelen verschillen van elkaar met betrekking tot the huurprijzen, dus je doet er goed aan om daar rekening mee te houden wanneer je gaat zoeken. Je kunt best eens gaan kijken in die stadsdelen die goedkoper zijn en niet op je lijst staan. Wie weet, misschien vind je ze toch best leuk en kun je daar een veel leukere woning huren voor hetzelfde budget. Wij hebben alvast voor je uitgezocht waar de goedkoopste huurwoningen in Utrecht te vinden zijn. Kijk verderop bij de gemiddelde huurprijs per vierkante meter per stadsdeel.

Stap 5

Stap 5: Weten waar je moet gaan zoeken

Huurwoningen kun je vinden op heel veel verschillende websites, de meeste zijn betrouwbaar, maar helaas zijn er ook malafide websites actief. Dus zorg dat je weet op welke plekken je actief moet zoeken. Vrijesector huurwoningen kun je vinden op de websites van makelaars en woningbouwverenigingen, maar natuurlijk ook op verzamelwebsites en social media. Vergeet de social media maar, tenzij het via bekenden komt. Het kan geen kwaad als je de verhuurder persoonlijk kent, maar zo niet, wees dan heel erg voorzichtig. Er word via Facebook en Marktplaats namelijk heel veel opgelicht met huurwoningen. Alleen zoeken op verzamelwebsites zoals bijvoorbeeld Pararius en Funda is op zich een optie, maar in de praktijk lukt het vaak toch niet Het aanbod lijkt misschien groot, maar er is zo veel meer dat aangeboden word en niet op die sites staat. En vaak staan de woningen ook al een aantal dagen eerder op andere sites, dus kom je via deze verzamelwebsites soms te laat.

Stap 6

Stap 6: Reageer binnen een minuut

Het maakt je soms hopeloos om te horen hoeveel mensen er zoeken naar huurwoning. Iedereen reageert dezelfde dag nog en op de meest huurwoning komen wel 50 reacties binnen. Dus als je echt kans wilt maken om een leuke woning te huren, dan moet je gewoon bij de eerste 10 mensen horen die reageert op een woning. Doe dat een keer of 20 en dan moet je zeker aan een woning komen. Maar hoe reageer je eerder dan die andere 40? Dat doe je door binnen een paar minuten van publicatie al te reageren. Vind je de woning pas een paar uur nadat hij online komt, vergeet het dan maar. Je moet dus al die pagina’s die je in stap 5 op je lijst gezet hebt 10 keer of meer per dag bezoeken, dan maak je enigszins kans. Wanneer je dan een leuke woning vind, dan moet je ook echt meteen reageren.

Extra hulp: Een woning huren is echt makkelijker als je RentSlam hebt

Zo veel werk… als die websites de hele dag tig keer opnieuw bezoeken, en dan nog steeds heel vaak te laat zijn om te reageren. Wie heeft daar zin in? Wij niet in ieder geval. Daarom zijn we RentSlam begonnen. Als jij je zoekopdracht wilt automatiseren, neem dan een account bij RentSlam. Het neemt al die tijdrovende taken van het vinden en vergelijken uit handen. We vinden ook vel meer woningen dan je zelf kunt vinden. We doen dit door alle betrouwbare websites meer dan honderd keer per dag te bezoeken. Zodra er een woning bijkomt die past bij je zoekprofiel, dan heb je die binnen een minuut in je email. Hierdoor kun jij kunt dus zo snel reageren dat je noot meer te horen krijg “Sorry, u bent te laat, deze woning is reeds verhuurd”, en dat alles zonder dat je het grootste gedeelte van de dag naar je scherm hoeft te staren.

Stap 7

Stap 7: Bekijk de woning

Mag je de woning komen bezichtigen, doe dat dan zeker en kom niet te laat. Zorg er ook voor dat je er verzorgd uitziet. “Lekker logisch” denk je nu, maar je hebt geen idee hoeveel mensen juist dit verkeerd doen. Ben je niet op tijd, de verhuurder gaat echt niet op je zitten wachten. Zie je eruit alsof je de laatste weken onder een brug gelegen hebt, vergeet het maar, ze verhuren de woning echt niet aan je. En niet alleen deze woning, maar ook de andere (toekomstige) woningen die ze in de verhuur krijgen hoef je niet meer op te reageren. Logisch is het dus zeker, maar het moest toch nog even gezegd worden.

Stap 8

Stap 8: Wacht niet, zeg meteen JA

Woning bekeken? Interesse om deze te huren? Wacht dan niet en vertel de verhuurder meteen dat je geïnteresseerd bent en de woning graag wilt huren. Als je te lang twijfelt, dan heeft een ander hem al gehuurd. Extra tip, vraag wat ze willen zien qua documentatie en stuur het ze meteen toe. Denk hierbij aan een kopie van je identiteitskaart, je arbeidsovereenkomst, een aantal salarisstrookjes etc.

Stap 9

Stap 9: Bekijk het contract aandachtig

Heb je bij de vorige stap de verhuurder het ja woord meteen gegeven, en was dat ook wederzijds, dan is nu het grote moment aangebroken. Het contract komt nu jouw kant op. Deze moet je echt aandachtig doornemen. Let op alle clausules en vraag naar eventuele documenten die in het contract vermeld worden. Let op bepaalde clausules die het contract kunnen ontbinden zoals bijvoorbeeld de welbekende diplomatenclausule. Vraag desnoods iemand die verstand heeft van huurcontracten om er ook eens naar te kijken. Ben je er zeker van dat het allemaal goed zit, teken dan het contract. Gefeliciteerd!

Stap 10

Stap 10: De laatste stap, check in

Het is eindelijk zo ver, nu krijg je eindelijk de sleutels van je nieuwe onderkomen, je kunt je nieuwe huurwoning gaan betrekken. Loop samen met de verhuurder door jouw nieuwe woning heen. Loop alles goed na, kijk achter elke duur en noteer elke scheur of loshangende scharnier. Alles wat niet helemaal in order is moet je meteen melden. Schrijf het achteraf zeker nog even allemaal in een mailtje naar de verhuurder. Neem desnoods foto’s en stuur die ook mee. Hierbij moet je ook zeker de meterstanden niet vergeten. Als deze dingen zorgen ervoor dat wanneer je de woning ooit weer gaat verlaten je niet voor een rekening komt te staan die niks met jouw gebruik te maken heeft en je dus je borg volledig terug kunt krijgen.

Huren in Utrecht binnenstad, Zuid of misschien wel in Leidsche Rijn?

De stad Utrecht is opgedeeld in 9 stadsdelen. Ieder van deze stadsdelen is net weer even anders dan de andere. De woningen verschillen van elkaar, de bewoners in elk stadsdeel, ook dingen als opleidingsniveau en inkomen zijn echt per buurt anders. Wat vaak nog het meest telt is de sfeer, ook die is in ieder stadsdeel anders. Dus waar ga jij wonen, in Zuidwest, Overvecht, of in de binnenstad? Verderop lees je meer over de stadsdelen en de soort woningen met hun prijs per m2.

Hoeveel moet je betalen voor huurwoningen in Utrecht?

De goedkope huurwoningen in Utrecht, maar natuurlijk ook de duurdere zijn redelijk goed in te delen op stadsdeel. Hoe veranderd die prijs zich over de jaren heen? Deze informatie hebben wij voor je verzameld om jouw een goed inzicht te geven van welke buurten interessant kunnen zijn om een woning te huren. Je zult zien in welke stadsdelen de goedkoopste woningen in Utrecht te huur staan. Ieder kwartaal voegen we de laatste cijfers voor je toe.

Utrecht is echt absurd duur geworden de laatste jaren, en verschilt nu niet zo veel van Amsterdam qua huurprijzen. Er zijn daarentegen nog best wat plekjes in Utrecht waar het nog goed te betalen is. In het tweede kwartaal van 2021 lagen de gemiddelde m2 prijzen voor huurwoningen in de vrije sector tussen €1571 in Leidsche Rijn en €24,44 in West. Dat is echt een ontzettend groot verschil. Dus misschien wel verstandig om daar rekening mee te houden in je zoektocht.

De goedkoopste huurwoningen in de vrije sector van Utrecht vind je nu dus in Leidsche Rijn, Overvecht en Zuid.

Actuele huurprijzen in Utrecht in €/m2 voor 2022:

StadsdeelQ2
Binnenstad23,57
Leidsche Rijn15,71
Noordoost21,75
Noordwest24,14
Oost24,32
Overvecht17,08
West24,44
Zuid19,28
Zuidwest20,85

Huurwoningen in Utrecht €/m2 – 2021

StadsdeelQ1Q2Q3Q4
Binnenstad23,9323,7223,4623,63
Leidsche Rijn14,6513,9615,2215,13
Noordoost23,2523,3121,5421,29
Noordwest23,6223,4623,1923,08
Oost23,5922,6923,3022,56
Overvecht16,8117,2015,8915,91
West25,6723,2924,5623,65
Zuid20,6919,4019,6220,00
Zuidwest19,1120,4918,9419,68

Huurwoningen in Utrecht €/m2 – 2020

StadsdeelQ1Q2Q3Q4
Binnenstad23,8223,2923,9524,95
Leidsche Rijn15,3314,6614,6114,64
Noordoost18,5021,1822,4522,06
Noordwest18,6821,5521,9522,20
Oost21,3722,5623,9623,75
Overvecht18,0214,5115,6315,28
West23,1421,7225,4623,95
Zuid23,3217,9418,7621,13
Zuidwest24,0918,3018,0218,98

Huurwoningen in Utrecht €/m2 – 2019

StadsdeelQ1Q2Q3Q4
Binnenstad24,1324,1322,7723,03
Leidsche Rijn11,9611,9612,0812,46
Noordoost21,4421,4420,0423,36
Noordwest21,2521,2520,2821,82
Oost21,4521,4521,8521,59
Overvecht15,1015,1014,5114,60
West23,1123,1123,1522,19
Zuid17,9817,9819,3217,67
Zuidwest17,4017,4019,1817,99

*Huurwoningen in de sociale huursector zijn niet meegeteld om geen scheef beeld te tonen. De m2 prijzen zouden veel lager liggen indien die wel meegeteld zouden worden.

In welke Utrechts stadsdeel ben jij van plan jouw woning te huren?

Nu je weet waar je binnen jouw budget een leuke woning huren kunt, is het zaak om er ook voor te zorgen dat het daadwerkelijk gaat lukken. Als je RentSlam gebruikt, dan hoef je in ieder geval niet meer elke dag een paar uur achter je computer te zitten om huurwoningen te vinden zodat je als eerste kunt reageren. Je zult ook veel vaker tot bezichtigen uitnodiging worden en dus veel sneller een woning gehuurd hebben.

Soorten huurwoningen in Utrecht

Welke soorten woningen zijn er in Utrecht te huur. In principe zijn alle soorten woningen te huren. Kleine appartementen, grote eengezinswoningen, studio’s etc. Welke soort past goed bij jouw situatie en in welke stadsdelen kun je daar de meeste van vinden?

Studio-appartementen en 2-kamer woningen

Ga je er helemaal alleen wonen, of samen met een partner, dan zoek je hoogstwaarschijnlijk naar relatief kleinere woning zoals een studio-appartement of een 2-kamer woning. Die laatste gaat dus over woningen met een woonkamer en een aparte slaapkamer. Vind je het niet erg om de slaapkamer en woonkamer ineen te hebben, dan heb je geluk, want de huurprijzen voor studio-appartementen zijn over het algemeen lager, dus dat scheelt weer in de maandelijkse kosten.

Hieronder kun je zien hoeveel huurwoningen in de vrije sector, als studio-appartement en/of 2-kamer woning vorig jaar in Utrecht in de verhuur gekomen zijn, verdeeld over de stadsdelen:

StadsdeelAantal woningen
Binnenstad971
Leidsche Rijn107
Noordoost503
Noordwest612
Oost447
Overvecht44
West400
Zuid78
Zuidwest291

Appartementen

Wil je een huurwoning voor jouw, je partner en je kind, of misschien wil je een woning delen samen met een vriend(in). Zoek dan een 3-kamer huurwoning, of een appartement met 2 slaapkamers. Zoek je een huurwoning om met 3 of meer personen te delen, dan gaat het iets lastiger worden. Er zijn nieuwe regels voor mensen die willen delen. Delen met in totaal 2 personen is geen probleem. Om met 3 personen of meer te delen, kijk je verderop bij eengezinswoningen.

Hieronder kun je zien hoeveel huurwoningen in de vrije sector, met 2 slaapkamers, vorig jaar in Utrecht in de verhuur gekomen zijn, verdeeld per stadsdeel:

StadsdeelAantal woningen
Binnenstad350
Leidsche Rijn236
Noordoost253
Noordwest254
Oost183
Overvecht74
West154
Zuid105
Zuidwest424

Eengezinswoningen

Ga je met een heel gezin op zoek naar een huurwoning, dan zoek je logischerwijs een eengezinswoning. Maar ook als je met meerdere vrienden/vriendinnen wilt delen, dan heb je ook een woning met 3 slaapkamers of zelfs nog meer nodig en kom je meestal uit bij de eengezinswoningen. Helaas zijn er relatief minder van dit soort woningen beschikbaar in Utrecht en zijn ze meestal ook redelijk duur, dus zorg voor een passend budget. Onderstaand zie je in een oogopslag waar de meeste van deze woningen aangeboden worden. Zo kun je als snel gericht zoeken. Val je in de categorie 3 of meer delers, weet dan dat niet iedere woning aan de voorwaarde voldoet om op die manier verhuurd te worden. Kijk voor meer informatie over dit onderwerp bij de vaakgestelde vragen.

Onderstaand kun je zien hoeveel huurwoningen in de vrije sector, met 3 of meer slaapkamers, vorig jaar in Utrecht in de verhuur gekomen zijn, verdeeld per stadsdeel:

StadsdeelAantal woningen
Binnenstad104
Leidsche Rijn102
Noordoost193
Noordwest119
Oost74
Overvecht152
West75
Zuid47
Zuidwest157

Op een wachtlijst voor een sociale huurwoning of direct huren in de vrije sector?

Het is geweldig wanneer je een sociale huurwoning kunt krijgen, omdat die heel goedkoop zijn in vergelijking met vrije sector. Echter, je komt op een zeer lange wachtlijst waardoor het geen zin heeft als je binnenkort moet verhuizen. De grens tussen sociale huur en vrije sector huurwoningen is dit jaar door de overheid op €808 gezet. Voldoe je aan alle (inkomens) voorwaarden om een sociale huurwoning te krijgen, dan is het goed om je sowieso in te schrijven, je weet maar nooit wanneer het van pas komt. De informatie mbt sociale huurwoningen kun hier vinden https://www.rijksoverheid.nl/sociale-huurwoning

Heb je geen tijd of geen zin om te wachten tot het eindelijk jouw beurt is, dan ga je op zoek naar een vrije sector huurwoning in Utrecht. Je hebt dan sneller een woning, maar je gaat wel meer huur betalen.

Vrije sector huurwoningen in Utrecht

Dus je wilt snel een woning huren in Utrecht huren zonder jaren op een wachtlijst te staan, dan huur je dus een vrije sector huurwoning. Dan moet je wel zoeken met een budget van (ver) boven €808.

Heb je een niet al te hoog budget, ga dan op zoek in stadsdelen waar de gemiddelde m2 prijs laag is. Indien je in je eentje zoekt, maar er als snel achter komt dat een studio-appartement en/of een 2-kamer woning ver boven je budget liggen, overweeg dan eens om een woning met 2 slaapkamers te huren en die te delen met iemand ander. Tja, minder privacy, dat wel, maar als het niet anders kan, dan is het toch de moeite waard om te overwegen.

Vaakgestelde vragen – huurwoningen in Utrecht

Hoe zit het met inkomenseisen?

Iedereen die een woning verhuurt wil natuurlijk zeker weten dat ze de huurpenningen betaald krijgen en zullen je daarom altijd vragen om aan te tonen dat je de huur kunt betalen, niet meer dan logisch. Maar hoe zit dat met de verschillende soorten verhuurders?

  1. Woningbouwverenigingen hebben zeer strikte inkomenseisen. In de meeste gevallen vragen ze 3x de huurprijs als bruto-inkomen. Garantstelling staan ze vrijwel nooit toe. Wil je een woning huren op basis van 2 inkomens, dan kun je uitgaan van 4x de huurprijs als bruto inkomen. Soms tellen ze het laagste van de 2 inkomens dan maximaal voor maar 40% mee.

  2. Bij makelaars is het soms minder streng. Ook bij hun zul je inkomen moeten aantonen en ook zij hebben bepaalde rekenmethoden, maar die zijn wel haalbaarder dan bij woningbouwverenigingen. Soms gebruiken ze het zogenaamde “Bo-Ex-huurwijzer” om te bepalen of je genoeg verdient of dat je genoeg vermogen hebt om een bepaalde woning te mogen huren. Ze houden hierbij soms ook rekening met spaargeld. Soms mag je ook met garantstelling huren.

  3. Particuliere verhuurders doen een stuk minder moeilijk. Natuurlijk moet je ook bij hun inkomen aantonen, maar ze hebben vaak geen regels mbt hoe hoog dat inkomen moet zijn. Maar denk iet dat ze je een woning gaan hun wanneer duidelijk is dat je het niet kunt betalen. Garantstelling is daarentegen wel vaak mogelijk. De huurprijs is vaak wel een stuk hoger dan bij makelaars en woningbouwverenigingen.

Is huursubsidie een optie?

Huursubsidie is er voor iedereen die niet boven een door de overheid vastgesteld inkomen heeft en een woning huurt met een huurprijs die niet hoger is dan de liberalisatiegrens. Dit komt erop neer dat huursubsidie dus eigenlijk alleen mogelijk is indien je een woning huurt in de sociale huursector. RentSlam werkt alleen voor vrije sector huurwoningen, dus wil je echt huursubsidie ontvangen, dan moet je je inschrijven bij woningnet.

Ik studeer nog, kan ik dan wel een huurwoning in Utrecht krijgen?

Ja, dat kan zeker. Maar je loopt wel tegen een aantal problemen aan. Je zult meestal niet voldoen aan de eventueel gestelde inkomenseis, en soms wil de verhuurder liever niet aan studenten verhuren. Maar gelukkig lukt het heel veel studenten wel om te huren. Zorg dat je iemand hebt die garant kan staan. En als de huur in je eentje niet op te brengen is, zoek dan samen met een vriend(in) naar een woning met minimaal 2 slaapkamers. Samen heb je een hoger budget. In de zoekprofielen die je bij RentSlam kunt instellen heb je de mogelijkheid om huurwoningen welke niet aan studenten verhuurd worden niet te ontvangen door filters aan te zetten. Zo verspil je geen tijd.

Mag ik samen met iemand een huurwoning delen?

Een huurwoningen met iemand delen is mogelijk. Natuurlijk ligt het wel aan de situatie. Wanneer wilt delen met 1 andere persoon, dus niet met meer dan 2 in totaal, dan is er wettelijk gezien geen probleem, behalve natuurlijk wanneer de persoon die de woning verhuurt het zelf pertinent niet wil. Dat is gelukkig niet vaak aan de orde. Het is een stuk lastiger als je met meerdere mensen (3 of meer) een huurwoning wilt delen. Daar heeft onze overheid weer nieuwe regeltjes voor bedacht. Natuurlijk doen ze dat om de woningmarkt gezonder te maken, maar of dat ook lukt is maar de vraag. Op dit moment is woningdelen met meerdere personen (3 of meer) gecategoriseerd als “kamerverhuur”. Dus, ja, het is lastiger, maar nog steeds mogelijk. Heb je een zoekprofiel bij RentSlam, dan kun je filters instellen om woningen niet te ontvangen indien die woningen delers niet toestaan. Hier een link naar een pagina met meer informatie over kamerhuur: https://www.utrecht.nl/wonen-en-leven/wonen/gebruik-woonruimte-veranderen/woningdelen/

Waarom krijg ik nooit antwoord wanneer ik op een woning reageer?

Helaas is dit een veel voorkomend probleem. Meestal komt dit omdat je te laat hebt gereageerd. Wanneer je niet tot het eerste groepje mensen behoort welke gereageerd hebben, dan krijg je vaak ook geen antwoord. Verhuurders worden overspoeld met aanvragen, dus reageren ze vaak alleen op de eerste 5 tot 10 aanmeldingen. Zorg er daarom voor dat je supersnel reageert. Om je hierbij te helpen kun je RentSlam gebruiken

Daarnaast is het ook nog eens belangrijk dat je met het juiste bericht reageert. Schrijf je dingen die de verhuurder niet wil horen, dan val je gelijk af: “Ik heb geen werk maar…” of “Ik hou wel van een feestje dus…” Wanneer een verhuurder zulke dingen leest dan reageert hij/zij echt niet. Ze voorzien dan problemen en willen niet aan je verhuren. Wil je advies over een goede tekst om mee te reageren, neem dan contact met ons op.

Ben jij sneller dan je concurrent?

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Je moet gewoon heel snel reageren. Er zijn zo verschrikkelijk veel mensen die in Utrecht op zoek zijn naar een leuke woning om te huren, dat je gewoon echt bij de eerste paar moet zitten om een kans te maken. Dat is lastig, omdat woningen op veel verschillende sites aangeboden worden en ook 24 uur per dag online komen, dus eigenlijk moet je hier gewoon een voltijd baan van maken totdat je een woning hebt.

Gelukkig kan RentSlam hier uitkomst bieden. Wij zoeken letterlijk 24 uur per dag, honderden keren op al die verschillende websites. Zo hoef jij alleen nog maar te reageren op de woningen die we je toesturen. Je kansen om een huurwoning te krijgen zijn daardoor veel groter en je hoeft ook niet de hele dag met vierkante oogjes achter je scherm geplakt te zitten. Je bespaart dus enorm veel tijd.

Veel succes met je missie om jouw toekomstige huurwoning te vinden in Utrecht. Wil je onze hulp, dan ben je natuurlijk van harte welkom, maak dan een zoekprofiel aan.