RentSlam helpt je op de volgende manieren om een huurwoning te vinden:
1) We zoeken op alle betrouwbare websites die huurwoningen aanbieden. We doen dit elke minuut, om er zeker van te zijn dat jij de woningen als eerste te zien krijgt.
2) We laten particuliere eigenaars hun woning direct aan jou aanbieden via RentSlam, zonder tussenkomst van makelaars.
3) Jij krijgt al deze woningen direct per email toegestuurd, zolang ze voldoen aan jouw zoekcriteria. Zo kun je je aanmelden nog vóórdat iedereen de woning gezien heeft.

Nee, RentSlam zoekt alleen naar woningen in de vrije sector. Voor sociale huurwoningen kun je terecht bij Woningnet. Er is een lange wachtlijst (10+ jaar) voor sociale huurwoningen. Daarom richten wij ons alleen om woningen in de vrije sector, zonder wachtlijst.

Ja, RentSlam kan ook studenten helpen. Echter, veel makelaars en particuliere verhuurders hebben restricties voor studenten. Er heerst een misvatting dat studenten vaak niet betalen of overlast veroorzaken. Dit maakt het lastiger. RentSlam doet echter zijn best om in ieder geval bij de particuliere aanbieders duidelijk te maken dat dit niet het geval is. Vaak lukt het ons om hierin te bemiddelen, eventueel met behulp van garantstelling van bijvoorbeeld ouders. Neem contact met ons op indien je meer informatie wilt.

Ja, wettelijk gezien is het toegestaan, maar er zijn wel een aantal voorwaarden. Sowieso moet de eigenaar ingelicht zijn / akkoord gaan.

Je kunt hier wat officiële informatie vinden mbt woning delen:

https://www.amsterdam.nl/wonen-leefomgeving/wonen/bijzondere-situaties/woningdelen/
https://www.amsterdam.nl/wonen-leefomgeving/wonen/bijzondere-situaties/woningdelen/inwonen/

Mocht je problemen ondervinden bij het huren van een woning om te delen, neem dan contact met ons op.

Vaak wel, maar niet altijd. Er is een verschil tussen 3 soorten aanbieders:

1) Woningbouwverenigingen vragen meestal 3x de huur als bruto inkomen. Soms zelfs meer. Ze zijn hierin erg strict.

2) Makelaars hebben vaak inkomenseisen maar niet altijd. Ze gebruiken soms ook de “Bo-Ex-huurwijzer” om te kijken of iemand voldoet. Hierbij word gekeken naar je persoonlijke situatie, je inkomen en eventueel ook spaargeld. Garantstelling van ouders is soms ook mogelijk.

3) Particuliere aanbieders hebben meestal geen specifieke inkomenseisen, maar willen uiteraard wel zien dat je de huur kunt opbrengen. Ze zullen niet zomaar een woning voor €1000 per maand verhuren aan iemand die netto €1200 per maand te besteden heeft. Vaak is garantstelling door bijvoorbeeld ouders ook hier een goede uitkomst.