Amsterdam vanaf Noord gezien

In deze buurten van Amsterdam Noord wil je wel wonen

In deze serie focussen we ons op de buurten waar voor Amsterdamse begrippen nog wel betaalbare huurwoningen kunt vinden. Ons doel is de straten opsporen die iedereen over het hoofd ziet, of het bestaan niet van kent, terwijl ze meer dan de moeite waard zijn om een huis in te huren. Dan weet jij precies waar je moet zoeken. Deze maand: Noord.

James Worthy zei het laatst al in zijn blog voor het Parool: Noord, dat was een soort postapocalyptische woestenij waar je bij de plaatselijke snackbar werd uitgenodigd deel te nemen aan de overval op de Texaco later die avond. Een deel van de Amsterdammers riskeert niks en neemt nooit of te nimmer de pont naar de overkant. Met als gevolg dat de huurprijzen in Amsterdam Noord nog redelijk betaalbaar zijn in vergelijk met andere delen van de stad, wat het de ideale plek maakt om een huis te huren in Amsterdam.

Amsterdam Noord in het kort:

In Noord huren?

Ja, ik wil!

  • De huurprijs ligt gemiddeld op € 16,65 per m2 (in het centrum is dit € 24,56)
  • De pont naar Amsterdam Noord gaat elke 6 min (en ‘s avonds elke 12 min)
  • Van alle stadsdelen in Amsterdam wonen in noord de meeste échte Amsterdammers

Tuindorp Buiksloot: de reden om een huis te huren in Amsterdam Noord

Van de 16 miljoen die de gemeente investeert in het verbeteren van parken gaat een hap naar het Noorderpark. (Het krijgt een speelveld, nieuwe sportroutes, kluisjes, horeca en een speelbos van duurzaam materiaal). Een goeie indicator dat het gebied prioritiet heeft en dat het dus de moeite is hier een huis te huren in Amsterdam. En daar ligt dit buurtje nou net naast. Iedereen zegt elkaar er lekker dorps gedag en op straat vind je een picknicktafel waar iedereen samen kan eten. Op 5 minuten fietsen in oostelijke richting vind je de yogaschool van Mariken Fliervoet en als je vijf minuten in westelijke richting rijdt, sta je voor de Ceuvel, leuk voor alles.

Onderschat de Gentiaanbuurt in Noord niet

In deze wijk ligt de Van der Pekstraat met daarin de beste viszaak die we kennen. Hij heet Royalvis en je moet hun inktvisringen proeven. De buurt is rustig met veel laagbouw, heeft een markt en nog meer yoga. Yogaschool Noord is nog geen 3 minuten fietsen. Oh, en ook hier zit je vlakbij het Noorderpark en zijn Pllek, de IJhallen en Noorderlicht 8 min fietsen.

Hoe kan RentSlam helpen?

Nu is het nog relatief betaalbaar in Amsterdam Noord, en hoewel je er heen moet met die pont denken wij echt dat dit het moment is om daar een huis te huren in Amsterdam. Om heel eerlijk te zijn, werden wij langzaam gek van alle stappen die we moesten doorlopen om een huurwoning te vinden in Amsterdam. Daarom zijn we RentSlam begonnen. Onze service stuurt je telkens een e-mail op het moment dat er een huis online verschijnt dat voldoet aan jouw eisen. We werken alleen met betrouwbare bronnen, dus je hoeft je geen zorgen te maken over oplichters. En het scheelt ongelooflijk veel tijd, want tien keer per dag bronnen checken is niet langer nodig. Gewoon voor gaan dus.

Inschrijven